Hlavní obsah

GLOSA: Vyloučení Holeše odvetu zabilo, Slavia měla na víc

Sen o zázraku trval dvacet minut, pak ho fotbalistům Slavie rozprášila v odvetě osmifinále Evropské ligy proti AC Milán červená karta pro Tomáše Holeše. Kapitán sešívaných v souboji o míč nechtěně šlápl na nataženou nohu Davideho Calabrii. Český celek už pak byl bez šance, aby manko z Itálie smazal. Naopak se bránil debaklu.

Pachuť velká. Nerozumím tomu, že byla červená karta, hodnotí Lukáš Provod. Video: Sport.cz

Článek

Bylo Holešovo vyloučení obhajitelné? Zřejmě ano. Ale stoprocentní? Zřejmě ne. Měl zasahovat VAR, který švédského rozhodčího Glenna Nyberga zavolal k přezkoumání situace? Těžko říct, především o tom se povedou vášnivé debaty.

Jisté je, že utkání tohle rozhodnutí zničilo. Zápas ztratil šťávu a náboj. Frustrace domácích byla cítit na hřišti, rozléhala se i na tribunách. Byla to škoda. Parta trenéra Jindřicha Trpišovského nemohla ukázat, co umí. Musela měnit taktické plány.

A zase se vracíme k otázce, jestli svou šanci utopila ve vlastní nedisciplinovanosti, nebo ji zabili rozhodčí. Názorů bude hodně. Pro červenobílé je ale i tohle zkušenost s nejvyšším evropským levelem.

Slavia bude po měření sil se slavnou italskou značkou cítit hořkost, pachuť, zřejmě i křivdu. Podobně dopadla i před týdnem na San Siru, kdy sudí vymetl už ve 24. minutě ze hřiště El Hadjiho Malicka Dioufa.

Sešívaní tak v součtu obou zápasů nehráli proti Rossoneri dohromady ani poločas v plném počtu. Za takové konstelace je nemožné proti přednímu italskému mužstvu pomýšlet na úspěch. Sešívaní měli na víc, než jsou dvě porážky o dva góly.

Byla podle vás červená karta pro Tomáše Holeše v odvetě s AC Milán zasloužená?
Ano
12,2 %
Ne
87,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10468 čtenářů.