Hlavní obsah

GLOSA: Sudí byl slabý. Plzeň ale sama odmítla dát PAOK mat

Ať si každý udělá obrázek sám. Touto větou zhodnotil trenér Plzně Miroslav Koubek výkon hlavního rozhodčího ve čtvrtečním zápase Evropské ligy na půdě PAOK. Dal tím diplomaticky najevo nespokojenost s verdikty švýcarského arbitra, který mu po vyrovnávací trefě PAOK v nastavení na 2:2 dokonce udělil červenou kartu. Je stesk kouče oprávněný, nebo si za ztrátu dvoubrankového náskoku může výhradně jeho mužstvo?

Foto: Alexandros Avramidis/Reuters, Sport.cz

Fotbalisté Plzně prohospodařili v Řecku dvoubrankový náskok

Článek

Jasně, po zápasech pracují emoce, člověk se s horkou hlavou mnohdy unáhlí. Nicméně v tomto případě tomu tak úplně nebylo. Přehmatů rozhodčí vyprodukoval opravdu spoustu. Na obě strany. Zvláštně fungoval i VAR.

Domácí se cítili ukřivdění, že po souboji Dweha s domácím Brandonem nedostali výhodu pokutového kopu a stoper Plzně nedostal druhou žlutou už v první půli. Víckrát se ale rozhodčí sekl přece jen v neprospěch Plzně.

Ne, nešlo o zářez. Nicméně člověk, který se ve fotbale pohybuje desítky let, musel z řízení zápasu vycítit, která bije. K vyloučení Dweha po dvou žlutých kartách nelze nic namítat. Na druhou stranu zatímco VAR neúměrně dlouho zkoumal vedoucí gól hostů, na kterém nebylo nic sporného, kontroverzní situaci, kdy i z tribuny vypadalo, že domácí obránce zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, přešli arbitři bez povšimnutí. A tak dále… K naštvanosti Koubka mám tedy jisté pochopení.

Jsem dalek svádět neúspěchy na rozhodčí. Stejně tak nečiní Koubek. Po utkání prohlásil, že Viktoria měla zápas ukončit i v oslabení gólem na 3:0. Trefa. Že střídající Erik Jirka, který uháněl sám na brankáře PAOK, nedal řeckému mistrovi mat, za to rozhodčí nemůže…