Hlavní obsah

GLOSA: Boleslav získala u fanoušků kladné body, obrat potřebuje využít

Asi všichni byli paf z toho, co fotbalisté Mladé Boleslavi v odvetě třetího předkola Konferenční ligy proti Beer Ševě předvedli ve druhém poločase. Nalíčili a dokonale sklapli Csaplárovu past z 0:2 na 4:2. Předvedli senzační výkon. Klobouk dolů, potlesk. Tým trenéra Davida Holoubka zaslouží ocenění. Teď to chce dílo dokonat. Maďarský Paks nezní jako soupeř, ze kterého by šla hrůza.

Foto: S využitím FK Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z postupu.

Článek

Mladá Boleslav v pohárech? Hodně fanoušků napříč republikou protočilo oči. Nevěřili ve valné výsledky. Obávali se nuzného příspěvku do národního koeficientu. Představení ve druhé půli v bulharské Loveči ale muselo všechny příznivce českého fotbalu nadchnout. Bylo odpovědí na podobné narážky.

Tým z města automobilů ukázal psychickou sílu, když se za nepříznivého stavu nesložil. Předvedl, že kvalitu, potenciál a zajímavé hráče má. Že když mu vše sedne, je nebezpečný a silný.

Středočeši nebyli v dvojutkání favoritem. Je jedno, jaké byly podmínky. Že nemohla hrát Beer Ševa doma v Izraeli, kde by se opřela o bouřící publikum? Byla to zkrátka okolnost, která Boleslavi nahrála a využila ji.

Mužstvo i trenérský štáb tuhle vzpruhu potřebovaly. Přeci jen pod Holoubkovým vedením se tým stále tvaruje a vykazuje výkyvy. Kýve se na výsledkové houpačce. Vybouchne v Jablonci, pak smete Slovácko, selže v dlouhé přesilovce v Hradci Králové, rozdrtí České Budějovice.

Skvostná otočka z balkánské výhně může tým nakopnout a dodat mu sebevědomí. Může převrátit zmíněnou houpačku na jednu stranu. Pomoct může i celému klubu, který je po překotných změnách a náhlé změně majitele na začátku nové éry.

Mimo jiné chce nalákat víc diváků na domácí stadion. Základní skupina Konferenční ligy by byla skvělou vábničkou. Maďarský Paks bude mít svou kvalitu, o tom nikdo nepochybuje. Ale Boleslav se ho nemá proč bát a musí být kurážná. Samozřejmě i pokorná. Tohle je velká šance, byla by škoda ji nevyužít. Zvlášť po epickém večeru v Loveči, kde „Bolka“ získala u veřejnosti plno kladných bodů. V play off je rozmnoží, nebo ztratí.