Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Leverkusen i Hoffenheim zklamaly. Čvančara si udělal kredit

Bundesliga má za sebou šlágr podzimní části. Postavili se proti sobě fotbalisté Bayernu Mnichov a loňského vítěze titulu z Leverkusenu. Utkání skončilo smírně a vrací se k němu i tradiční expert David Jarolím v Echu bundesligy. Ve svém komentáři se navíc zaměřil i na výkony Hoffenheimu, Frankfurtu či Tomáše Čvančary.

Foto: Gambarini Federico/ČTK, Sport.cz

Tomáš Čvančara podle Davida Jarolíma získal u kouče kredit.

Článek

„Hrál se za mě top zápas ligy, ve kterém na sebe narazil vítěz loňského titulu z Leverkusenu a Bayern. Mnichov by měl být jednoznačně motivovaný tak, aby se poslední sezona neopakovala. Byl to první těžký soupeř pro svěřence trenéra Kompanyho. Každý byl zvědavý, jak to zvládnou. Obraz zápasu mě však překvapil. Nečekal jsem, že bude Bayern až tak dominantní.

Bavil jsem se s Lukášem Hradeckým, který říkal, že bylo pro ně důležitý, aby byli kompaktní. Dostali ze čtyř zápasů devět branek. Zaměřili se na defenzivu a bylo to vidět. Hráli v hlubokém bloku. Zklamalo mě, že Leverkusen se prakticky dopředu nedostal. Až ve 30. minutě, kdy vstřelil branku. Do té doby byl Bayern hladovější a živější. V soubojích byl důraznější. Vyrovnání přišlo po krásné brance Aleksandara Pavloviče, což je nakoplo.

Obraz byl ve druhém poločase podobný. Serge Gnabry měl dvě šance, když trefil tyč a břevno, naopak Leverkusen se do ničeho prakticky nedostal. Musím říct, že se mi po dlouhé době Mnichov líbil. Byl to jejich nejlepší zápas sezony. Myslím, že ztratili v tomhle zápase dva body.

Co se týče Vincenta Kompanyho. Bavili jsme se spolu už po úvodním kole. V tom fofru je ale těžké ho zastavit. Jsem ale rád, že s ním mohu dělat rozhovor. Prakticky začínal s bundesligou u nás v Hamburku. Dělá na mě zatím dojem, že to skvěle zvládá. Je suverénní a pozitivní. Má také fanoušky na své straně díky povedeným výkonům. Funguje mu to zatím na jedničku.

Neustále se samozřejmě řeší pozice i Patrika Schicka. Má to nesmírně těžké. Victor Boniface střídal a stejně tam trenér Xabi Alonso místo něj nedal Patrika. Je to nepříjemné, ale Boniface má formu, je schopný udržet míč a maká i dozadu. Zároveň je však individuálně silný dopředu a dává góly, což je u útočníka základ. Uvidíme, jak se to bude u Patrika vyvíjet, ale šanci určitě dostane. Leverkusen má před sebou spoustu zápasů, a pokud bude dávat góly, tak dá důvod trenérovi, aby ho nasazoval od začátku.

Dobrý krok k tomu, aby hrál, udělal Tomáš Čvančara. Gladbach je ve složité situaci, vlastně dost obdobné té z minulého roku. Potřebovali vyhrát jako sůl. Tomáš taky nedostává zatím moc herního času. Nastoupil na hřiště v 76. minutě a o dvacet minut později slavil gól. Pro něj se jedná o vysvobození a získal kredit také u kouče. Já osobně jsem na něm viděl, že chtěl tu branku mermomocí dát. Šel tam výborně do té situace a předvedl i skvělou hlavičku.

Obrovsky mě naopak zklamal Hoffenheim. Měli nástup jako hrom a vedli 3:0. Důležitý gól pro tým i pro svoji osobu vstřelil Adam Hložek z takové pěkné otočky. Od 18. minuty ale šli domácí do deseti a najednou se to sesypalo. Když hraju v oslabení, nemůžu se chovat ve vápně tak, jak se chovali. Nechci říct, že to měli zabetonovat, ale tohle se prostě nesmí stát. Brémy musely být extrémně dole po tom, co dostaly takhle rychle tři góly, ale Hoffenheim jim svým výkonem pomohl zpátky na koně. Uvidíme, co se teď bude dít. Spekuluje se, že by mohl tým přebrat David Wagner, který působil v Schalke či Norwich City.

Především jim nefunguje defenziva a nabízí se, že by se mohl vrátit na hřiště Robin Hranáč. Pravda je taková, že nastoupil proti Unionu (1:2) a byl vystřídán o poločase. U Hoffenheimu je ale jedno, kdo vzadu hraje, jelikož hráči to jsou kvalitní, ale brání systémově špatně. Nezajišťují se a chybí jim důslednost. Celkově to neklape.

Rád bych na závěr zmínil Frankfurt, který je zatím v bundeslize druhý. Skvělou formu má Omar Marmoush, který se mi moc líbí. Na druhou stranu Frankfurt zatím neměl příliš soupeře, který by je pořádně prověřil. Mají teď Bayern a po reprezentační pauze je čeká Leverkusen. Až tam se jednoznačně ukáže, jak na tom doopravdy jsou. Mají 12 bodů, v Evropské lize remizovali 3:3 s Plzní. Nevidím u toho mančaftu zatím tvář, ale individuálně jsou velmi silní. Bude zajímavé je teď sledovat.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články