Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Hamburk ve druhé lize, St. Pauli v první. Tohle by mě nikdy nenapadlo, zoufá si Jarolím

Boj o záchranu v bundeslize a další marný boj Hamburku o návrat mezi německou fotbalovou elitu. Na tato dvě témata se zaměřil bývalý reprezentační záložník David Jarolím v novém Echu bundesligy.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters/Fabian Bimmer

ECHO BUNDESLIGY: Hamburk ve druhé lize, St. Pauli v první. Tohle by mě nikdy nenapadlo, zoufá si Jarolím

Článek

„Nový německý mistr je už týden znám, po zásluze se jím stal Leverkusen. Stejně tak je rozhodnuto o pěti klubech, které si zahrají příští ročník Ligy mistrů. Tentokrát tedy začnu na druhém konci tabulky bundesligy. Zaměřil jsem se v předposledním kole na týmy, které bojují o záchranu.

Kolín nad Rýnem měl poslední šanci, jak se vyhnout přímému sestupu a zajistit si baráž. Proti Union Berlín si ale vedl dlouho bídně. V devatenácté minutě prohrával nula dva, působil odevzdaně. Jenže stejně tomu bylo i po přestávce. Čekal jsem, že do toho začne šlapat, bude se pokoušet o akce. Jenže se uchyloval k zoufalým nákopům.

Union si prohrál zápas absolutně sám. Měl plno brejkových situací, spoustu šancí, se kterými naložil laxně. Jak to tak bývá, soupeř vstřelil kontaktní gól, který ho nakopl. Pak Kolín nad Rýnem vyrovnal, v nastavení utkání otočil.

Doslova vstal z mrtvých. I proto bude závěr bundesligy nesmírně napínavý. Až na Mohuč, kterou čeká Wolfsburg, se všem sestupem ohroženým mužstvům postaví soupeři, kteří si můžou zajistit Konferenční ligu. Do této soutěže se kvalifikuje i osmý tým bundesligy, pokud Dortmund vyhraje Ligu mistrů.

Mohuč si významně pomohla triumfem nad Dortmundem, který v týdnu vyřadil Paris St. Germain v semifinále Champions League. Borussia mě zklamala. S Mohučí zažila hořkou zkušenost před rokem, kdy jí vzala titul šokující výhrou v Dortmundu. Myslel jsem si, že Borussia nachystá vendetu. Jenže ve 23. minutě bylo po zápase, Mohuč vedla tři nula. Jezdila po zadku, trenér Henriksen hecoval domácí kotel už před rozcvičkou.

K jisté záchraně potřebuje bod Bochum, která neměla proti Leverkusenu šanci. Od patnácté minuty hrála o deseti, bylo jasné, že přijde gól a sesype se. Což se stalo, nakonec bylo branek pět. První vstřelil Patrik Schick, jehož parťákem na hrotu byl Boniface, což se v této sezoně stávalo zřídkakdy.

Rád bych se věnoval také postupu ze druhé bundesligy. Je pro mě obrovské zklamání, že HSV opět nevyšel návrat do první ligy. Opakuje se to už sedm let. Byl jsem se podívat nedávno na hamburském derby se St. Pauli, které HSV vyhrál. Jenže následně prohrál v Paderbonu… Zklamání je umocněno tím, že městský rival St. Pauli postoupil. Poprvé v historii se stane, že HSV bude hrát druhou ligu a St. Pauli bundesligu.

Zaplaťpánbůh jsem zažil HSV v úplně jiné éře. Hráli jsme o poháry, bojovali o finále Evropské ligy, zahráli jsme si Ligu mistrů. Nikdy by mě nenapadlo, že HSV bude ve druhé lize. S hodinami, na nichž ubíhal čas, který Hamburk nepřetržitě strávil v bundeslize, je konec. Doufám, že příští rok se návrat konečně povede. I kvůli skvělým fanouškům, před kterými smekám. Každý domácí zápas ve druhé lize je vyprodaný.“

Související témata: