Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Nedivil bych se, kdyby Dědka transparent fandů Komety urážel. Obsahově totiž vůbec neseděl

Extraliga má za sebou neúplné sedmé kolo a nahoře na palubě - především v Litvínově a Mladé Boleslavi - se tančí. To dole to vypadá, že bude potřeba spousta trpělivosti. Třeba v Karlových Varech nebo Českých Budějovicích.

Foto: ČTK, Sport.cz

Choreo fanoušků Komety Brno

Článek

Mladá Boleslav posílila svůj management o Tomáše Vlasáka a start se jí povedl. V Karlových Varech se role sportovního ředitele ujal Jiří Kalous a vybral si trenéry s obrovskými hráčskými zkušenostmi - Pavla Pateru a Davida Moravce. Energie tak trochu zkouší hrát s mladším týmem a po nevydařeném začátku sezony bude potřeba nepanikařit.

Přestože v Budějovicích i Varech hvězdy hrají, kanadské body si udělají, tak body do tabulky jim zásadně chybí. A protože to nevypadá, že by Kladno bylo jasným outsiderem sezony, jako tomu bývalo v posledních letech, jsem moc zvědavý, jak se dokáže Motor s Energií zvednout.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Energie Karlovy Vary 4:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Osobně mě překvapuje, že se Motor s tolika zkušenými hráči (Kondelík, Gulaš, Pech, Doudera, O. Kovařčík) pohybuje na dně tabulky. Sám si říkám, jak těžké to teď bude pro trenéry, aby udrželi nervy. A stejně tak pro management, aby nezačal zmatkovat, a naopak věřil tomu, že se to otočí a mužstvo se zlepší.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC VERVA Litvínov vs. Banes Motor České Budějovice 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pro Karlovy Vary je to o to horší, že mají hodně mladý tým. Potřebují hrát zápas co zápas nepříjemný hokej a sbírat body. U Motoru jsem přesvědčený, že se bude zlepšovat. Protože jakmile zkušení kluci chytnou s přibývajícími zápasy herní rytmus, budou lepší a lepší.

Naopak Vary všechno vsadily na mladé kluky a trenéři je teď budou muset připravit na to, že tlak na ně bude větší a větší, pokud se dál budou v tabulce držet hodně nízko.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Pardubice, choreo domácích fanouškůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Během úterního zápasu Brna s Pardubicemi si nešlo nevšimnout transparentu fanoušků Komety mířícího na majitele Dynama Petra Dědka. Za mě to bylo povedené a vtipné. Rozhodně mě to neuráží, naopak si myslím, že takové věci k hokeji patří. Víc než útoky ze strany diváků na hráče.

Chápu, že Petra Dědka takové choreo může urážet, a vůbec bych se mu nedivil. A to proto, že obsahově text od brněnských fans vůbec neseděl. Dědek a Pardubice se snaží zapracovávat do hry spoustu svých odchovanců; proti Brnu jich měli v sestavě víc než Kometa. Navíc Dynamo sází na české hráče, kromě Slováků Čerešňáka s Paulovičem má kompletně český kádr. Je prostě neoddiskutovatelný fakt, že v Pardubicích jdou jinou cestou než v Hradci nebo právě v Kometě. A je to dobře.

Foto: Tipsport Extraliga / BPA

Brno - Pardubice - choreo domácích fanoušků

Každopádně je to výzva pro pardubické fanoušky, s čím se vytasí oni, až k nim v polovině listopadu přijede Kometa. Fakt jsem zvědavý, jestli a případně jakou odpověď si připraví.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.