Hlavní obsah

Staněk v hlavním závodě F2 v Budapešti nebodoval, skončil jedenáctý

Český jezdec Roman Staněk skončil jedenáctý v hlavním závodě formule 2 v Budapešti. Dvacetiletý člen týmu Trident si oproti startu polepšil o devět příček, na bodované desáté místo ale ztratil 1,572 vteřiny. Zvítězil sedmnáctiletý Ital Andrea Kimi Antonelli ze stáje Prema před Francouzem Victorem Martinsem a Staňkovým týmovým kolegou Richardem Verschoorem z Nizozemska. V čele šampionátu zůstává s náskokem 18 bodů Francouz Isack Hadjar.

Foto: Profimedia.cz

Roman Staněk na archivním snímku

Článek

Staněk se po startu z 20. příčky postupně posunul o čtyři místa vpřed. Po nehodě Belgičana Amauryho Cordeela 15 kol před koncem zajel podruhé do boxů na výměnu pneumatik a v závěru se propracoval na 11. příčku. Na desátého Mexičana Rafaela Villagómeze už ale zaútočit nestihl.

Rodák z Valašského Meziříčí, který z týmu Trident odejde kvůli malé konkurenceschopnosti po zářijovém závodě v Itálii, nebodoval potřetí za sebou. V průběžném pořadí F2 zůstává se 14 body na 21. místě.

Staňkův týmový kolega Verschoor si třetím místem částečně vynahradil zklamání ze soboty, kdy přišel o vítězství ve sprintu po dodatečné diskvalifikaci. Na vině byla podle komisařů příliš opotřebovaná deska na podlaze vozu.

Šampionát formule 2 pokračuje příští týden v Belgii.

Šampionát formule 2 v Budapešti - hlavní závod:

1. Antonelli (It./Prema) 1:02:46,691

2. Martins (Fr./ART Grand Prix) -12,528

3. Verschoor (Niz./Trident) -13,355

…11. Staněk (ČR/Trident) -24,882.

Průběžné pořadí:

1. Hadjar (Fr./Campos) 140 b.

2. Aron (Est./Hitech Pulse-Eight) 122

3. Bortoleto (Braz./Invicta) 110, …21. Staněk 14.

Související témata: