Hlavní obsah

Salač startem v Rakousku podpoří dobrou věc, helmu draží pro Petrušku

Motocyklový jezdec Filip Salač podpoří při startu na nadcházející Velké ceně Rakouska dobrou věc. Jediný český účastník mistrovství světa nastoupí o víkendu se speciální helmou, kterou věnoval do aukce. Její výtěžek půjde na pomoc osmileté Petrušce, která trpí svalovou dystonií, epilepsií a dětskou mozkovou obrnou.

Foto: Profimedia.cz

Motocyklový jezdec Filip Salač

Článek

„Petrušku, která bude potřebovat nový sportovní kočárek, jsme vybrali díky Nově a projektu Patron dětí. Petruška s maminkou namalovala obrázky, které si já se svým designérem přemaluju na přilbu,“ uvedl Salač, který již modrou helmu s obrázky představil na sociálních sítích i prostřednictvím televize Nova.

Zároveň už byla spuštěna i aukce. „Design helmy mluví o tom, co má jezdec rád a co chce. Je to prakticky jediná věc, kterou může mít podle sebe,“ řekl dvaadvacetiletý jezdec.

Salač je v polovině seriálu dvaadvacátý v hodnocení kategorie Moto2. Závodník týmu ELF Marc VDS doposud nasbíral jen 14 bodů, jeho nejlepším výsledkem je 11. místo z dubnové Velké ceny Španělska v Jerezu.

Související témata: