Hlavní obsah

Stříteský je nový český šampion v rallye, v Pačejově je v čele Kopecký

Aktualizováno

Dominik Stříteský se stal nový mistrem České republiky v automobilových soutěžích. Jistotu titulu získal již po první etapě Rallye Pačejov, v níž obsadil druhé místo. V polovině závěrečného podniku domácího šampionátu je v čele loňský vítěz Jan Kopecký, třetí je zatím Filip Mareš.

Foto: Profimedia.cz

Dominik Stříteský na archivním snímku

Článek

„Je to naprostá paráda. Na začátku roku jsme do toho šli s tím, že zkusíme zabojovat (o titul), ale ono to klaplo,“ řekl Stříteský České televizi. S prvním dnem na rallye byl spokojený. „Díky bohu to byla pohodová etapa. Nic se nestalo, žádný zádrhel. Podrželi jsme nervy na uzdě a to bylo pro dnešek hlavní,“ pochvaloval si pilot týmu Auto Podbabská Škoda Mol.

Fakt, že jej v posledním testu předstihl Kopecký¨, neřešil. Před jejím začátkem měl náskok desetiny sekundy. „Bylo mi to jedno. Jel jsem tak, aby to klaplo. V kritických místech jsem udržel nervy a kde to šlo, jsem jel,“ řekl Stříteský s tím, že nedělní etapu si chce užít.

Kopecký, který na Klatovsku usiluje o premiérový triumf v sezoně, se do čela rallye dostal až po posledním šestém měřeném úseku, kdy předstihl Stříteského. Aktuálně má v čele náskok 4,3 sekundy. Mareše dělí od prvního místa 12 sekund.

„Gratuluji Dominikovi, Jirkovi (Hovorkovi - navigátorovi) a jejich týmu k tomu, že už jsou mistři. Kluci si to zaslouží, Dominik letos jel konzistentně a titul si zaslouží,“ řekl Kopecký. Se svým výkonem je spokojený. „Auto funguje skvěle a když bylo sucho, pěkně jsme se svezli,“ podotkl dvaačtyřicetiletý desetinásobný český mistr.

V neděli je na programu 45. ročníku rallye zbývajících šest rychlostních zkoušek.

Invelt Rallye Pačejov, závěrečný závod mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Kopecký, Hloušek 32:05,6
2. Stříteský, Hovorka (všichni Škoda Fabia RS Rally2) -4,3
3. Mareš, Bucha (Toyota GR Yaris Rally2) -12,1
4. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -31,5
5. Březík, Krajča -46,8
6. Cvrček, Prokorát (všichni Škoda Fabia RS Rally2) -1:11,1
Související témata: