Hlavní obsah

Policie odložila nehodu na Rallye Šumava, při níž zemřela navigátorka

Policejní vyšetřovatel odložil dubnovou nehodu na Rallye Šumava, při níž utrpěla smrtelná zranění navigátorka jednoho ze soutěžních vozů. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Jako první o tom informovaly Novinky.cz, podle nichž sice policisté dospěli k závěru, že za nehodu je zodpovědný řidič, ale protože se jednalo o závod, kde soutěžící dobrovolně a vědomě podstupují riziko, nelze jej trestat.

Foto: Jan Handrejch, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Šmaterová dnes důvody a další podrobnosti k případu neuvedla. „Vyšetřování tragické nehody na Rallye Šumava policejní vyšetřovatel odložil ze zákonných důvodů podle trestního řádu,“ uvedla pouze.

Havárie se stala v sobotu 20. dubna při rychlostní zkoušce nedaleko Strážova na Klatovsku. Těžká zranění utrpěla jednačtyřicetiletá navigátorka Alena Krejčíková, která závodila s manželem. S vozem vylétli mimo trať do pole.

Vrtulník ženu v bezvědomí transportoval do plzeňské fakultní nemocnice, kde pacientka zraněním podlehla. Pořadatelé pak po poradě s posádkami 58. ročník závodu předčasně ukončili. Už den před tím se na rallye stala těžká havárie jedné z posádek.

Smrtelná nehoda poznamenala domácí šampionát v rallye po téměř 11 letech. V říjnu 2013 zemřel při nehodě na Rallye Příbram spolujezdec Jan Jinderle junior. O rok později zahynul jezdec Miloš Vágner na Rallye Krkonoše, která se jela jako volná soutěž.

Související témata:
Rally Šumava Klatovy