Hlavní obsah

Nor při rallye nezvládl zatáčku, na Šumavě zničil auto i plot farmářovi

V rychlosti 120 km/h se přiřítil do zatáčky, jenže nezvládl její průjezd a pokosil plot jednoho z farmářů. Nor Andreas Mikkelsen měl při pátečním pokračování Středoevropské rallye nepříjemnou nehodu, při které v šumavské obci Švihov těžce poničil svůj speciál Hyundai. Sám vyvázl bez zranění, nicméně erzeta musela být kvůli jeho nepojízdnému autu zastavena a následně zneutralizována (těm, kteří neprojeli, byl udělen stejný čas).

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Zničený vůz Nora Mikkelsena po nehodě na Šumavě při Středoevropské rallye

Článek

„Uklouzlo mi to, byla to moje chyba,“ vysvětloval zkušený jezdec pro Dirtfish.com. „Panovaly velmi složité podmínky, je to náročná etapa. A tato levá zatáčka byla o něco kluzčí, než jsem očekával, a prostě jsem sklouzl do plotu. Ten plot byl skutečný plot, takže mám dost poškozené auto, aby pokračovalo.“

Zatím je tak nejasné, jestli se podaří vůz opravit a 35letý Nor se tak do rallye v sobotu vrátí.

Mikkelsen zároveň přiznal, že po předchozí nevydařené zkoušce jel na hraně. „Snažili jsme se tlačit, chtěl jsem mít dobrý rytmus a pak jsem prostě vyletěl mimo trať.“

Jak uvedl pro Sport.cz Tomáš Kunc, jednatel české části rallye, tak pro tyto případy je závod pojištěn. Tudíž škoda za plot bude poškozenému plně nahrazena.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Nor Andreas Mikkelsen po nehodě na Šumavě při Středoevropské rallye

První průjezd erzetou Šumavské Hoštice tak absolvovalo pouze sedm posádek, po Mikkelsenově nehodě byla zkouška přerušena, protože vůz zčásti zasahoval do vozovky. Nepodařilo se ho odstranit, a tak byl test následně neutralizován – všem, kteří neprojeli, byl stanoven stejný čas. „Mrzí mě to. Jsme tady, abychom závodili. A i kvůli divákům mě to mrzí, ale nedá se nic dělat, protože bezpečnost je na prvním místě,“ uvedl Filip Mareš.

V pátek odpoledne závod pokračuje. Prozatím vede Thierry Neuville, který tak může už v neděli slavit titul mistra světa.

Související témata: