Hlavní obsah

Korunovace šampiona rallye se zřejmě odkládá, Neuville vyletěl z trati a ztratil v příkopu

Nevyzpytatelnost Středoevropské rallye, která se odehrává ve třech zemích, potvrdila sobotní etapa. Thierry Neuville, který po české části vedl a byl blízko k tomu, aby v neděli definitivně získal titul mistra světa, totiž na německých a rakouských tratí výrazně ztratil. Teď je čtvrtý, před závěrečným dnem vede Sébastien Ogier, kterého pronásleduje Ott Tänak. Čech Filip Mareš se posunul už na celkovou desátou příčku.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sébastien Ogier na trati Středoevropské rallye

Článek

Neuville během sobotní dopolední erzety Schärdinger dvakrát vyletěl z trati, skončil na louce a při druhém návratu se ještě „zasekl“ v příkopu. Ztratil přes půl minuty, a tak je jeho nedělní korunovace v Pasově ve velkém ohrožení.

Sám přiznal, že na vině byl jeho rozpis, kvůli kterému jel v problematickém úseku rychleji, než měl. „Jsem zklamaný, protože jsme zaplatili za chybu v seznamovací jízdě.“

Sébastien Ogier pak říkal: „Je to tady zrádné.“ Části erzet totiž byly mokré, klouzalo to na nich a docházelo k chybám. Nicméně osminásobný šampion po sobotní rundě vede, druhý Tänak na něj ztrácí pět vteřin. Nenaplňuje se tak základní podmínka, že Neuville musí získat o dva body víc než Tänak, aby mu už po Středoevropské rallye patřil titul. Je čtvrtý, ale od Ogiera ho dělí 40 vteřin!

„Ještě není konec, pořád mám v šampionátu dobrou pozici. Je to samozřejmě škoda, ale teď musíme myslet hlavně na to, abychom v neděli dojeli,“ uvedl Neuville.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Thierry Neuville během Středoevropské rallye

Čech Filip Mareš se i kvůli problémům Francouze Adriena Fourmauxe posunul na desátou příčku, byť i on při odpolední erzetě řešil trable. Probrzdil odbočku, zhasl mu motor a ztratil necelých dvacet vteřin. „Ale všechno špatné je pro něco dobré, pak jsem pro zbytek etapy chytil dobré tempo,“ říkal. „Jinak to byl těžký den, protože celková vzdálenost, kterou musíme ujet, je tu docela pitomá. Byl to jeden z nejdelších dnů mé kariéry.“

Středoevropská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 2:10:12,7
2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -5,2
3. Evans, Martin (Brit./Toyota GR Yaris) -14,0
4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -39,8
5. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:31,8
6. Pajari, Mälkönenová (Fin./Toyota GR Yaris) -2:07,3
10. MAREŠ, BUCHA (ČR/Toyota Yaris) -9:30,4
21. KOHN, Whittock (ČR, Brit./Ford Fiesta) -18:15,2
26. ČERNÝ, KRAJČA(ČR/Ford Fiesta) -19:34,9
32. NEŠETŘIL, ČERNOCH (ČR/Škoda Fabia) -37:24,1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články