Hlavní obsah

Pokuta a zákaz vstupu do Vegas! Podmol zveřejnil své „husté“ video

Jeho snem bylo sebrat motorku, vybavení a natočit ve Spojených státech – jak sám říká – „hustý video“. A freestyle motokrosař Filip Podmol to splnil, když v srpnu zveřejnil desetiminutové video You Can Never Win, v němž v ulicích Las Vegas či Los Angeles předvádí triky a přeskakuje luxusní auta. Jelikož ale natáčel bez povolení, vyfasoval od policistů v Las Vegas pokutu a společně s celým týmem také šestiletý zákaz vstupu do města.

Freestyle motokrosař Filip Podmol natočil v USA film plný adrenalinu. Přeskočil i auta za více než milion dolarůVideo: Filip Podmol

Článek

„Chtěl jsem dát vědět, že v Česku je možné vytvořit něco kvalitního a nemusí to být jenom laciný bizár, kterého je na internetu hodně,“ řekl ke vzniku snímku Filip Podmol.

Vše začalo jeho účastí v zábavném pořadu Prostřeno. Tam potkal Dana Hanku, profesionálního lyžaře, který se mimo sezonu zaobírá natáčením freestyle filmů. Společně s Podmolem se domluvili, že vyrazí do Kalifornie a vytvoří adrenalinem nabušené video.

„Bylo to všechno na punk. Přibrali jsme Josefa Arona, moji přítelkyni Vanesu Čábelovou a odletěli do USA. Připraveného jsme neměli nic,“ popisuje Podmol.

V ulicích Los Angeles přejížděl na motorce schody, předváděl v kopcích whipy nebo létal přes horizonty ulic. Na parkovišti přeskočil auta za více než milion dolarů. Ve videu zabloudil také k Robbiemu Maddisonovi, k legendě freestyle motokrosu a divokých kousků. Ten v minulosti saltem přeskočil třeba most Tower Bridge v Londýně nebo Korintský kanál. Podmol se projížděl po jeho zahradě.

„Je to legenda, kterou sleduji od dětství. Strávili jsme u něj doma čtrnáct dní a bylo to cool,“ řekl 28letý Filip Podmol, mladší bratr Libora Podmola, rovněž freestyle motokrosaře a účastníka Rallye Dakar.

Jelikož vše bylo „punk“, tak Čech v amerických ulicích natáčel bez povolení, což se mu stalo osudné v Las Vegas. „Jeli jsme do centra, projeli jsme kolem fontány, kde jsme jeden záběr točili asi třicetkrát. A to se nelíbilo policajtům, dali nám pokutu – nemůžeme navštívit město po dobu šesti let. Jinak byli lidi úžasní, fandili nám,“ přiznal Podmol.

Ten by v natáčení adrenalinových videí rád pokračoval i v budoucnu. „Momentálně sháníme partnery pro projekt v Praze. Chceme natočit bombu ve stylu produkce Red Bullu.“

Jen za pár dní od vydání zhlédlo video přes 15 tisíc lidí, dohromady se všemi vlogy nasbíral projekt sledovanost na YouTube více než 100 tisíc, na sociálních sítích Filipa Podmola kolem 500 tisíc. „Jsem moc rád, že video sdílely různé známé osobnosti z celého světa,“ uvedl Podmol.

Související témata:
Filip Podmol