Hlavní obsah

Závěrečný motokros se proměnil v bahnité peklo, Češi ale udrželi na Šestidenní páté místo

Nepřízeň počasí na letošní motocyklové Šestidenní v oblasti španělské Galicie vydržela až do posledního dne. Hustý sobotní liják proměnil závěrečný motokros v Silledě na bahnité peklo, v němž si ale čeští jezdci endura počínali odvážně a udrželi tak pátou příčku v soutěži o Světovou trofej.

Mezinárodní motocyklová Šestidenní v Enduro, šestý denVideo: Sport.cz

Článek

Pro reprezentační trophy-tým je to nejlepší výsledek od bronzu z roku 2016. „Moc si kluků vážím, ale zároveň je lituju, protože museli podstoupit doslova terénní jatka,“ líčil manažer Ladislav Krupička. „Motokros byl děsně rozblácený, takže od startu do cíle pekelná dřina. Za mě nejtěžší ze všech šesti Šestidenních, které jsem dosud odjel,“ líčil nejzkušenější z reprezentantů Jaromír Romančík.

Těžké chvíle prožil nejúspěšnější z českých jezdců v celkové klasifikaci Kryštof Kouble, kterého při motokrosu po startu soupeři doslova zavřeli. „Narazil si tříslo o kovový plůtek, byl celý od bláta a pořádně otřesený. Za mě je ale hrdina, jak to dojel, i když v cíli si stěžoval, že se mu děsně točí hlava,“ přiblížil Krupička. „Počasí bylo šílené, ale nějak jsme to dotáhli do konce,“ připustil Kouble.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Závěrečný den Šestidenní, závodníci se v blátě doslova koupali

Totálně promočení dojeli i jeho reprezentační kolegové. „Jak lilo, tak z toho byl opravdu hodně výživný motokros. Dostali jsme za celou soutěž během těch šesti dnů zabrat my i mašiny, ale všechno se to zvládlo,“ ulevil si Matěj Škuta. „Bylo všude děsné mokro, navíc i dost chladno, ale dopadlo to pro nás dobře,“ doplnil další z mladíčků Jaroslav Kalný.

Z prvenství ve Světové trofeji, o niž soupeřilo dvacet zemí, se radovali od prvního dne vedoucí Francouzi. Za nimi skončili obhájci prvenství USA a třetí byli domácí Španělé. „Za mě je naše páté místo úspěch, kluci se dočkali uznání i od soupeřů. Pozitivně se projevilo, že mají reprezentanti zkušenost z mistrovství světa jednotlivců, i když tady panuje všeobecné přesvědčení, že takhle těžkou Šestidenní nikdo z jezdců nepamatuje,“ uzavřel Krupička.

Motocyklová Šestidenní ve Španělsku
Světová trofej – muži:
1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 14:05:34,97
2. USA (Girroir, Barnes, D. Oliviera, Toth) +5:38,04
3. Španělsko (Garcia, Navarro, Pando Llana, Bettriu) +14:12,33
4. Austrálie +29:53,46
5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) + 40:38,93, 6. Belgie +52:23,52.
Junioři:
1. Švédsko (Ahlin, Norrbin, Semb) 10:38:43,20
2. Francie +5:50,11
3. USA +14:20,55.
Ženy:
1. USA (Richardsová, Silvestriová, Gutishová) 11:34:20,80
2. Austrálie +6:21,18
3. Švédsko +30:17,95
11. Česko (Unger, Kořénková) 16:34:18,50
Související témata:
šestidenní
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články