Hlavní obsah

Tragédie na okruhu. Známý influencer nehodu nepřežil

Závody silničních motocyklů Frohburger Dreieck v německém Sasku poznamenala tragická nehoda. 61. ročník populárního podniku se stal osudným italskému jezdci a influencerovi Lucovi Salvadorimu, který několik hodin po sobotní hororové havárii zemřel v nemocnici na následky těžkých zranění. O neštěstí informovalo ředitelství závodu.

Foto: Profimedia.cz

Italský motocyklista Luca Salvadori na archivním snímku

Článek

Podle německého webu Speedweek k nehodě došlo hned zkraje jednoho ze závodů, konkrétně na konci prvního kola. Do kolize se Salvadorim se dostal německý motorkář Didier Grams, jenž vyvázl s vážnými zraněními. Dvaatřicetiletý Ital, kterého na Instagramu sleduje téměř půl milionu fanoušků, na karambol doplatil vlastním životem.

Ředitelství závodu se k tragédii vyjádřilo na sociálních sítích. „Včera odpoledne v 16:28 došlo k tragické nehodě. Jeden závodník upadl z motocyklu a následující jezdec už nedokázal nehodě zabránit a sjel z trati. Záchranáři bleskově dorazili na místo a okamžitě začali oba motocyklisty ošetřovat, Itala Lucu Maurizia Salvadoriho se jim ale zachránit nepodařilo. V sobotních večerních hodinách podlehl četným zraněním v nemocnici,“ stojí na facebooku pořadatelů.

Dojemný vzkaz zesnulému partnerovi poslala Salvadoriho přítelkyně Veronica Culcasiová. „Odjíždím z Německa a na obzoru svítí slunce, protože dál záříš. Odjíždím a prší, protože i nebe pro tebe pláče. Moje srdce tu zůstává s tebou. Doufám, že jednoho dne tahle bolest přejde,“ napsala na Instagramu.

Organizátoři se rozhodli v závodech pokračovat následující den. „Po konzultaci mezi organizátorem a vedením závodu bylo rozhodnuto pokračovat v neděli. Na schůzce jezdců si účastníci připomněli zesnulého minutou ticha,“ uvedli.

Související témata: