Hlavní obsah

Salač neprošel na Sachsenringu prohlídkou a německou GP nepojede

Filip Salač neprošel zdravotní prohlídkou a nezúčastní se víkendové motocyklové Velké ceny Německa. Český jezdec Moto2 se dostatečně nezotavil ze zranění, která si přivodil před týdnem po pádu v tréninku v Assenu. Informoval o tom jeho tým Elf Marc VDS na sociální síti X.

Foto: Jiří Šimeček/Red Bull Content Pool, Red Bull

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Dvaadvacetiletý Salač měl minulý pátek těžký pád v úvodu prvního měřeného tréninku před Velkou cenou Nizozemska. Z místa nehody odkulhal po svých, ale kvůli úderu do hlavy, při kterém mu i praskla helma, odcestoval po prvním vyšetření ve zdravotním středisku na okruhu do nemocnice. Tam strávil noc na pozorování a do víkendového programu už nezasáhl.

Ještě ve čtvrtek byli přitom zástupci týmu optimističtí a oznámili, že se Salač během týdne velmi dobře zotavil. Konečné slovo dnes ale měli lékaři, kteří ho při prohlídce ke startu na Sachsenringu neuschopnili.

Nedělní německá Grand Prix je devátým dílem mistrovství světa a posledním před čtyřtýdenní letní přestávkou v šampionátu. Salačovi patří v hodnocení Moto2 19. místo se 14 body a jeho maximem je jedenáctá příčka z dubnové Velké ceny Španělska. Vedle Assenu letos český jezdec chyběl ze zdravotních důvodů také v březnovém druhém závodě sezony v Portugalsku, protože se zotavoval po opakované operaci předloktí.