Hlavní obsah

Psí počasí a k tomu mlha. Šestidenní je pořádný očistec, přiznal nejlepší z Čechů

K rozmarům počasí se vedle neustávajícího deště a chladna přidala i mlha, část páté etapy motocyklové Šestidenní tak pořadatelé v oblasti španělské Galicie museli zkrátit.

Mezinárodní motocyklová šestidenní v enduru, pátý denVideo: Sport.cz

Článek

„Předposlední enduro test v údolí se ani neměřil, protože viditelnost byla vážně špatná,“ líčil manažer českého trophy-týmu Ladislav Krupička, jehož svěřenci v konkurenci dvaceti zemí udrželi páté místo v soutěži o Světovou trofej.

Před dnešním závěrečným motokrosem v Silledě má reprezentační trophy-tým reálnou nadějí na nejlepší výsledek od bronzu z roku 2016. „Má se jet nějakých šest sedm kol, ale navezli tam kopce hlíny, a jelikož do toho má celou noc pršet, může být i ten poslední den ještě docela dramatický,“ naznačil Krupička.

Reprezentanti si prožili na trati své. „Dařilo se nám zajíždět solidní časy, i když enduro testy tady obecně byly kvůli rozbitému terénu pořádný očistec. Taky přejezdy se mi zdály pátý den už v dezolátním stavu, navíc nám při nich byla neskutečná zima, ale všechno jsme to zvládli,“ vyprávěl Kryštof Kouble, nejlepší z českých jezdců, jenž ve třídě E2 patří do elitní desítky.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Matěj Škuta na motocyklu s číslem 112

„Šlo hlavně o to, abychom neudělali nějakou velkou chybu a dojeli všichni do cíle zdraví i bez výraznější úhony na technice. V té mlze a dešti, než ten enduro test zrušili, jsem jel docela na jistotu,“ líčil mladíček Matěj Škuta. „Zase jsem jednou upadl, ale jinak jsem se i přes to psí počasí cítil na motorce docela dobře,“ vykládal nejzkušenější z reprezentantů Jaromír Romančík.

Motocyklová Šestidenní ve Španělsku po 5. dnu

Světová trofej mužů:

1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 12:37:38,78

2. USA +7:34,63

3. Španělsko +9:33,45

4. Austrálie +25:47,88

5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) +36:19,07

6. Belgie +44:13,62

Juniorská trofej: 1. Švédsko 9:37:34,63

Světová trofej žen:

1. USA 10:53:20,93

…11. Česko (Unger, Kořénková) +13:08:48,36

Související témata:
šestidenní