Hlavní obsah

O Salačově účasti ve Velké ceně Německa rozhodnou v pátek lékaři

O účasti Filipa Salače ve víkendové motocyklové Velké ceně Německa rozhodne v pátek ráno zdravotní prohlídka. Český jezdec se podle vyjádření týmu Elf Marc VDS velmi dobře zotavuje ze zranění, která si přivodil před týdnem v tréninku Moto2 v Assenu, ale konečné slovo o jeho způsobilosti ke startu na Sachsenringu budou mít lékaři na základě aktuálního vyšetření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač během tiskové konference ACCR Czech Talent Teamu.

Článek

„V rekonvalescenci udělal vynikající pokrok, jeho účast závisí na pátečním posudku lékařů,“ uvedla Salačova stáj na webu.

Dvaadvacetiletý Salač měl minulý pátek těžký pád v úvodu prvního měřeného tréninku před Velkou cenou Nizozemska. Z místa nehody odkulhal po svých, ale kvůli úderu do hlavy, při kterém mu i praskla helma, odcestoval po prvotním vyšetření ve zdravotním středisku na okruhu do nemocnice. Tam strávil noc na pozorování a do víkendového programu už nezasáhl.

Nedělní německá Grand Prix je devátým dílem mistrovství světa a posledním před čtyřtýdenní letní přestávkou v šampionátu. Salačovi patří v hodnocení Moto2 19. místo se 14 body a jeho maximem je jedenáctá příčka z dubnové Velké ceny Španělska. Vedle Assenu letos český jezdec chyběl ze zdravotních důvodů také v březnovém druhém závodě sezony v Portugalsku, protože se zotavoval po opakované operaci předloktí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.