Hlavní obsah

Drsný pohled pod kůži. Šampion Woffinden ukázal následky hrozivého pádu

V sezoně se mu vůbec nedaří, Tai Woffinden je na chvostu pořadí elitního seriálu Grand Prix, teď navíc řeší drsné následky pádu při posledním závodě seriálu v Gorzowě. Rozhodně tento týden nepojede MS týmů v Manchesteru.

Foto: Petr Makušev

Brit Woffinden při GP na Markétě, ilustrační foto.

Článek

Britský jezdec podstoupil po kratší prodlevě operaci a fanoušky zevrubně seznámil se zdravotním stavem. A nešetřil detaily, i těmi obrazovými a takřka hororovými. Připomenul i pro něj velmi nevábnou možnost, že jeho kariéra by tímto malérem mohla nadobro skončit.

Trojnásobný mistr světa na gorzowském stadionu Edwarda Jancarze bojoval s Němcem Kaiem Huckenbeckem o vedení v jedné z jízd, která skončila pádem.

Utrpěl při něm otřes mozku, jako větší komplikace se ovšem jevil problém s loktem.

Foto: Robert Procházka

Britský plochodrážník Tai Woffinden.

Jeho polský klub Sparta Wroclaw zmobilizoval všechny síly. Zařídil, že ze semináře v Nizozemsku se vrátil lékařský specialista na tyhle záležitosti a provedl složitou operaci. „Rád bych poděkoval všem zaměstnancům Sparty, kteří pomohli tuto akci zorganizovat!“ děkoval Woffinden na Instagramu, kde připojil sérii fotografií, které detailně odhalují i to, jak byl loket rozbitý, i to, jak jeho horní končetina aktuálně vypadá zvenčí.

Četné tetování na jeho ruce také dostalo zabrat, ale Woffindena jizvou pokažená vyobrazení až tolik tížit nemusí. Mohl si spíše pořádně oddechnout.

„Zlomil jsem si loket na čtyři kusy,“ nastiňoval šíři problému s tím, že netuší, jak dlouhá bude nutná doba na zotavení. „Člověk by nepomyslel, že zlomený loket bude tak vážná věc. Mám zakázáno končetinu jakkoli zatěžovat, nedodržení doporučení a případná jízda na motocyklu můžou mít za následek nesrůstání kosti, nutnost další operace a implantace loketní protézy. To by byl konec kariéry!“ líčil hvězdný Woffinden dobře známý i ze závodů v Česku.

„Udělám vše pro to, abych urychlil uzdravování a vrátil se k tomu, co miluji,“ uvedl a dodal, že si jen těžko dokáže představit konec i přesto, že se mu v sezoně vůbec nedaří. Ani v polské lize.

V nejbližší době každopádně přichází o šanci jet o víkendu v britské sestavě v Manchesteru finále MS týmů. Britové mají na domácí půdě vysoké ambice.

Jejich soupeři pro boj o medaile vzejdou ze dvou semifinálových závodů, z nichž v tom středečním jede i česká sestava Milík, Kvěch, Bednář. Bojovat budou s Australany, Dány, Lotyši, Američany, Slovinci a Nory. Dnešní sestavu v boji o tři postupová místa do finále tvoří výběry Polska, Švédska, Francie, Německa, Finska, Itálie a Ukrajiny. V pátek v Manchesteru odjedou i MS juniorů, Bednáře v české sestavě doplní Jeníček a Kameník.