Hlavní obsah

Český trophy-tým na rozbité trati udržel páté místo

Předtucha se naplnila. Druhá etapa motocyklové Šestidenní v oblasti španělské Galicie byla daleko náročnější než předchozí dějství, protože se jelo na podstatně víc rozbité trati a po raním dešti přibylo i bahnitých částí a hodně zrádné se staly mokré kamenité úseky. Český trophy-tým ale přes občasné pády udržel pátou příčku v soutěži o Světovou trofej.

Mezinárodní motocyklová šestidenní v Enduro, den druhýVideo: Sport.cz

Článek

„Když ráno začalo pršet, bylo klukům jasné, že je čeká hodně perný den. Poprali se s tím ale statečně. Rozbahněné úseky na enduro testech byly opravdu obtížně průjezdné. Navíc, jak byla trať rozmydlená, lezly ven mokré balvany, na nichž to neskutečně klouzalo,“ líčil manažer Ladislav Krupička. „Nakonec můžu být rád, že všichni čtyři reprezentanti jsou v cíli a v servisní zóně měli dost práce, aby dali motorky do kupy. Jedinou pozitivní zprávou je, že se ve středu pojede už jiná trať, mají přijít nějaké úseky po rašelině,“ doplnil manažer českého trophy-týmu.

„Snad jsme si všechno špatné vybrali. Já měl dost nepříjemný pád na posledním endurovém testu, kde jsem úplně ohnul řídítka,“ přiblížil Kryštof Kouble, jenž přesto zůstal nejrychlejším jezdcem českého trophy-týmu.

Foto: Czech trophy team, Sport.cz

Jaroslav Kalný

Pád hned na začátku dne poznamenal i výkon Jaroslava Kalného. „Pak jsem navíc spadl ještě jednou a trochu jsem si namohl dlaň. Celý den se mi jelo dost blbě, až ke konci jsem se do toho dostal, ale byl jsem rád, že už je cíl,“ řekl.

Foto: Czech trophy team, Sport.cz

Jaromír Romančík

„Jak byla na maděru rozsekaná trať, přinášelo to i spoustu chyb, ale bylo docela náročné i na psychiku udržet se ve stopě,“ uvažoval nejzkušenější člen reprezentační sestavy Jaromír Romančík.

Vedení ve Světové trofeji udrželi Francouzi, z favoritů jsou vedle Italů ze hry o přední umístění už i Britové, protože Edmondson v časové kontrole nenastartoval motorku.

Foto: Czech trophy team, Sport.cz

Kryštof Kouble

Rozpadla se bohužel i česko-slovenská sestava žen. „Gabi Čipkové odešla motorka a nemohla vyjet do druhé etapy. Holky tak pokračují už jen ve dvou, a protože se započítávají všechny časy, budou zapisovat pořádnou porci trestných minut,“ naznačil Krupička.

Foto: Czech trophy team, Sport.cz

Šestidenní Enduro

Šestidenní, mezinárodní motocyklové endurové závody v Silledě (Španělsko) - po 2. dnu:
Světová trofej:
1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 5:10:58,19
2. Španělsko -4:14,00
3. USA -4:54,42
...
5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) -18:22,31
Juniorská trofej:
1. Švédsko 3:58:14,97
Související témata: