Hlavní obsah

Češi statečně bojují s bahnem a drží pátou pozici

V další náročné zkoušce obstáli stroje i jezdci. Česká reprezentace drží i po čtvrté etapě motocyklové Šestidenní v oblasti španělské Galicie páté místo soutěže o Světovou trofej.

Mezinárodní motocyklová Šestidenní v enduroVideo: Sport.cz

Článek

„Kluci znovu příkladně bojují, i když je na nich vidět, že toho mají plné zuby. Ve čtvrtek se konečně zlepšilo počasí, ale terény pro enduro jsou hodně rozbahněné a také lesní úseky vedou přes obnažené kořeny stromů. Některé části trati byly po nočním dešti sotva sjízdné, přišly i nějaké pády, ale do cíle dojeli všichni zdraví a stále drží i mašiny, které vyžadují jen obvyklý servis,“ přibližoval manažer českého trophy-týmu Ladislav Krupička.

V čele boje o Světovou trofej mužů se drží od prvního dne Francouzi, za nimi se doslova ve vteřinách perou o druhé místo Američané se Španěly. Čtvrtá příčka patří Australanům, Češi i čtvrtý den zase trochu najeli na šestou Belgii.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Matěj Škuta na čtvrteční etapě Šestidenní ( 17. 10.)

„Přejezdy vedou po skalách, a jak pršelo, tak to bylo dost kluzké. Nakonec nám ten poslední ale zkrátili,“ říkal věkem ještě junior Matěj Škuta.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Kryštof Kouble na stroji s číslem 111 ve čtvrtek 17. 10.

„Jak je trať opravdu hodně rozbitá, dělají se hluboké koleje a v nich se dost chybuje. Hlavní spokojenost je s tím, že jsme v cíli a pokračujeme všichni,“ podotkl další mladíček Jaroslav Kalný

„Bláto jako blázen, dvakrát jsem byl při enduro testu na zemi, ale rveme se s tím dál. Nejobtížnější má být pátá etapa, tak to jsem opravdu zvědav, co ještě na nás nachystají,“ připustil nejzkušenější z českých motocyklistů Jaromír Romančík.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Pád Jaromíra Romančíka na Šestidenní dne 17. 10.

Foto: Czech trophy-team, Sport.cz

Jaroslav Kalný s číslem 110 ve čtvrtek 17. 10.

Motocyklová Šestidenní ve Španělsku – po 4. dnu:
Světová trofej mužů:
1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 10:53:02,22
2. USA + 7:51,27
3. Španělsko +9:34,35
4. Austrálie +22:42,47
5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) +31:54,45
6. Belgie +39:49,02
Juniorská trofej:
1. Švédsko 8:18:23,93.
Světová trofej žen:
1. USA 9:23:35,62
...
12. Česko (Unger, Kořenková) + 9:45:42,39
Související témata:
šestidenní