Hlavní obsah

Verstappen nabízel po závodě Hamiltonovi masáž. Očividně stárne, žertoval

Byla to úsměvná scénka, která se odehrála po konci Velké ceny Španělska v jejím zákulisí a už mimo přímý přenos. Když vítěz závodu Max Verstappen dorazil na tiskovou konferenci, neměl si skoro kam sednout, protože na gauči pro trio nejlepších se „rozvalil“ Lewis Hamilton. A jelikož mezi oběma velikány je rozdíl více než 12 let, tak si hned Verstappen Brita před novináři dobíral. „Očividně stárne,“ říkal a soupeři nabízel: „Nepotřebuješ masáž?“

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen přichází na tiskovou konferenci po závodě v Barceloně.

Článek

Zatímco Verstappen coby suverén sezony a rutinér přišel na tiskovou konferenci pro tři nejrychlejší poosmé z dosavadních deseti závodů, pro Hamiltona to byly premiérové stupně vítězů v sezoně a v místnosti pro „vyvolené“ jezdce se ocitl po 238 dnech. „Už je to nějaký pátek, patnáct závodů, což je šílené,“ říkal sám. „A tenhle gauč je tak pohodlný,“ žertoval.

I proto, než přišel vítězný Verstappen a druhý Norris, si na něm dopřál chvíli odpočinku. Verstappenovým průpovídkám se upřímně smál, podle všeho ale na skutečnou masáž nedošlo.

Pro Hamiltona je to už 18. sezona v řadě (tedy každá, které se účastnil), v níž alespoň jednou skončil na stupních vítězů. Na druhou stranu dva a půl roku čeká na vítězství, což je nejdelší šňůra v jeho kariéře, byť je pořád se 103 triumfy rekordmanem F1. Nicméně naposledy se z výhry radoval 5. prosince 2021 v Saúdské Arábii, pak nadvládu po něm pevně převzal právě Verstappen.

„Jestli jako tým máme teď na vítězství? Ne, nejsme momentálně v pozici, abychom o výhru mohli bojovat. Musíme ale auto neustále vylepšovat, mít konzistentní víkendy a pak uvidíme,“ řekl skepticky Hamilton.

Mercedes však prožívá jistý druh renesance, vzkříšení. Hamilton to vysvětluje tím, že stáj konečně našla ideální nastavení vozu, byť jeho prý stále limituje degradace gum. „Pro mě pneumatiky byly obrovský problém. Tento víkend jsme to zvládli napůl, pokud se ale podaří v průběhu dalších závodů učinit zlepšení, převedu ještě lepší výkon,“ slibuje.

Že sedminásobný šampion, který po sezoně přestupuje do Ferrari, ani v 39 letech nic neztratil ze svého řidičského umu, předvedl v Barceloně kupříkladu v 19. kole, kdy se tvrdě dostal před Carlose Sainze. „Podle mě to byl krásný a čistý manévr. Carlos si úplně nepokryl vnitřní stranu, nechal mi tam otevřené dveře, a tak jsem toho využil,“ řekl.

Teď šampionát nabírá na obrátkách. Už o víkendu se jede v Rakousku, za další týden čeká Hamiltona domácí Velká cena Velké Británie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.