Hlavní obsah

Věrný Verstappenův pobočník zůstává. Red Bull prodloužil kontrakt své dvojce

Aktualizováno

Mexický pilot Sergio Pérez zůstane ve službách stáje Red Bull i v dalších dvou sezonách. S týmem, který momentálně dominuje formuli 1, prodloužil 34letý závodník kontrakt do konce roku 2026 a dál bude věrným „pobočníkem“ Maxe Verstappena. „Jsme rádi, že pokračujeme ve spolupráci s Checem (Pérezem). Pro tým je důležitá kontinuita a stabilita, přičemž Checo a Max vytvořili úspěšné a pevné spojení, když vloni týmu vůbec poprvé zajistili první a druhé místo v šampionátu,“ uvedl šéf stáje Christian Horner.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen a Sergio Pérez v průběhu závodního víkendu v Miami.

Článek

Byla to v úvodních měsících seriálu F1 očekáváná zpráva, byť před samotnou sezonou nebylo jisté, zda si Pérez sedačku v Red Bullu udrží. Jenže přímí konkurenti – třeba Daniel Ricciardo či Júki Cunoda ze záložní stáje RB – šéfy nepřesvědčili, a tak byl Pérezovi stávající kontrakt o další dva roky prodloužen.

„Jsem rád, že mohu spojit svou budoucnost s tímto velkolepým týmem. Je to výzva jako žádná jiná, na trati i mimo ni. Jsem rád, že zůstávám a mohu pokračovat v naší společné cestě a další dva roky přispívat ke skvělé historii tohoto týmu,“ uvedl Pérez.

Pérez je v Red Bullu čtvrtou sezonu. Zprvu měl ambice bojovat o titul, nicméně v posledních měsících pochopil svou roli Verstappenova „sluhy“ a smířil se s druhou příčkou. Tu držel i letos, ovšem minulé dva závody se mu nepovedly, před týdnem dokonce v Monaku rozsekal svůj monopost, ale tým mu dál věří. Roli v tom může hrát i fakt, že Pérez má za sebou silné sponzory a Mexiko je pro Red Bull hodně důležitý trh.

Momentálně je v šampionátu pátý, zatímco týmový parťák Verstappen neochvějně vede.

„Posledních pár závodů to neměl lehké, startovní rošt se vyrovnal, ale Checovi věříme a víme, že se vrátí do formy, kterou u něho často vídáme. Budeme muset tvrdě pracovat, abychom obhájili oba tituly, ale naše jezdecká sestava a náš tým nám dodávají jistotu v nevyhnutelném a těsném boji o titul, který se nám letos rýsuje,“ prohlásil Horner.

Pérez už nastoupil do 265 Velkých cen, což z něj dělá devátého muže historie. Prodloužení kontraktu ho může dostat přes 300 závodů v F1. „Plně důvěřuji týmu, že nás čeká světlá budoucnost. Chci všem poděkovat za důvěru, kterou do mě vložili. Hodně to pro mě znamená a chci se odvděčit skvělými výsledky. Myslím, že nás čeká dost práce, ale taky máme před sebou hodně titulů, které můžeme vyhrát,“ řekl Pérez.