Hlavní obsah

Tohle je pro nás výsledek na h...o, soptil po Velké ceně Kanady šéf Mercedesu

Montreal/Praha

Hodně rozčílený byl po Velké ceně Kanady šéf týmu Mercedes Toto Wolff. Stáj chtěla původně nasadit nové motory. Avšak na poslední chvíli se s vylepšenou pohonnou jednotkou vyskytly potíže a Valtteri Bottas a Lewis Hamilton museli jet ještě s těmi starými. Druhé a páté místo bylo pak pro Wolffa zklamáním.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

„Tohle je pro nás výsledek na h...o,“ prohlásil Toto Wolff po nedělní Velké ceně Kanady v rozhovoru pro rakouskou stanici ORF. „Musím to takhle říci. Tohle je pro nás silná trať a my jsme po celý víkend dělali drobné chyby. Zaostáváme tam, kde bychom očekávali maximum bodů,“ rozčiloval se šéf Mercedesu.

„Jediný pocit, který mám, je, že se musíme probudit. Musíme všechno zanalyzovat a poučit se,“ dodal šestačtyřicetiletý Rakušan. Niki Lauda, poradce Mercedesu pak ocenil Ferrari, jehož jezdec Sebastian Vettel v Kanadě zvítězil a dostal se od čela průběžného pořadí šampionátu.

„Musím říci, že Ferrari je jako balíček neuvěřitelné,“ chválil soupeře bývalý trojnásobný světový šampión. „Vůz je fantastický a motor také. Při té spotřebě paliva měli po celý závod pekelnou rychlost. Myslím, že my musíme na sobě teď hodně tvrdě pracovat,“ uvedl devětašedesátiletý Lauda.

Stejný názor má i jezdec Mercedesu Lewis Hamilton. „Ferrari mělo lepší balíček, odvádějí o trochu lepší práci než my. Musíme zabrat,“ řekl třiatřicetiletý Brit, který přiznal, že se po celý závod třásl kvůli svému motoru. „Jsem strašně šťastný, že jsem dojel do cíle. Od začátku se mi přehříval motor. Myslel jsem, že selže, ale pořád jsem jel dál,“ uzavřel čtyřnásobný mistr světa, který obsadil páté místo.