Hlavní obsah

Tisíce lidí se přišly podívat na elitní piloty a formuli 1 do pražského Karlína

Tisíce lidí se dnes odpoledne přišly podívat na akci Red Bull Showrun v pražském Karlíně, kde tým Red Bull Racing návštěvníkům předvedl exhibiční jízdy monopostu formule 1 a dalších závodních aut a motocyklů. Ukázali se i elitní závodníci, například do monopostu RB7 usedl legendární skotský pilot David Coulthard, vítěz 13 Velkých cen F1.

Foto: Red Bull CZ

Formule v ulicích Prahy

Článek

Vedle třiapadesátiletého bývalého jezdce Williamsu i McLarenu se představili například i několikanásobní šampioni v mezinárodních driftovacích soutěžích Johannes a Elias Hountondjiovi z Německa. Coulthard se ještě před samotnou jízdou projel na trati v autě Red Bull a fanouškům mával.

„Nejvíce se těším samozřejmě na Davida Coultharda, je to legenda,“ řekl ČTK jeden z návštěvníků. Na trati si pak Coulthardovu jízdu fanoušci natáčeli a tleskali. K vidění byla i jiná vozidla, která předváděla různé driftovací manévry.

„Díky naší akci má mnoho diváků vůbec poprvé možnost vidět naživo závodní monopost. Když ho poprvé spatří a slyší zblízka, jsou šokováni, jak rychlý a hlasitý je. Na konci show vždycky jásají. A my jsme nadšení, že můžeme Red Bull Showrun představit právě v Praze,“ řekl ČTK Chris Gregory z týmu Red Bull Racing.

Samotná akce začala ve 14:00, zájemci ale přicházeli i dvě hodiny před zahájením. Jednotlivé sektory se návštěvníkům otevřely ve 12:00. Lidé postupně přicházeli do fanzóny i na připravené tribuny, stovky nadšenců na jízdy čekaly také přímo u zábran podél trati.

Na akci dohlíželi policisté a na místě byla i záchranná služba.

Související témata: