Hlavní obsah

Sainz má o budoucnosti jasno. Ferrari vymění za Williams

Jeho místo ve Ferrari zaujme v příští sezoně sedminásobný šampion Lewis Hamilton. Španěl Carlos Sainz ale z formule 1 neodejde. Devětadvacetiletý Španěl v pondělí podepsal víceletý kontrakt s Williamsem. Závodit bude po boku Thajce Alexe Albona.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Carlos Sainz bude od příští sezony závodit za Williams.

Článek

„Jsem velmi rád, že se přidám k Williamsu. Není tajemstvím, že letos je trh s jezdci z různých důvodů mimořádně složitý a že mi trvalo nějakou dobu, než jsem oznámil své rozhodnutí,“ uvedl Sainz.

Rodák z Madridu má s kdysi věhlasnou značkou jasný cíl. Vrátit Williams znovu na výsluní. „Od 1. ledna ze sebe vydám všechno, abych hnal tým kupředu. Jsem přesvědčen, že Williams má všechny předpoklady k tomu, aby se opět zapsal do historie,“ dodal Sainz.

Podpis španělského pilota znamená, že o sedačku v týmu přijde Američan Logan Sargeant. Ten s týmem dokončí letošní sezonu. Za sezonu a půl ve Williamsu získal 23letý rodák z Floridy jediný bod. Loni při své domácí premiéře dojel v Austinu na 10. místě.

Williams vyhrál v minulosti devětkrát šampionát konstruktérů. Naposledy se tak stalo v roce 1997. Za stáj jezdila velká jména motorsportu, posledním mistrem světa ve Williamsu se stal právě v roce 1997 Jacques Villeneuve.

„Sainzův příchod je silným prohlášením obou stran. Přichází k nám pilot s vítězstvím v krvi a přináší nejen zkušenosti, ale i výkonnost. To podtrhuje naši vzestupnou trajektorii,“ uvedl šéf Williamsu James Vowles.

Související témata:
  Velká cena Singapuru - kvalifikace dnes 15 : 00
20240921T15 : 00:00+0200
Velká cena Singapuru - kvalifikace
Velká cena Singapuru - kvalifikace
Velká cena Singapuru - kvalifikace