Hlavní obsah

Red Bull přijde v F1 o šéfa strategie, který odchází k McLarenu

Mistrovský tým formule 1 Red Bull opouští šéf strategie Will Courtenay, který míří do McLarenu. U konkurence bude zastávat post sportovního ředitele. McLaren o tom informoval na svém webu. Jde o další odchod významného člena Red Bullu v této sezoně.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Pilot McLarenu Lando Norris ve vedení Velké ceny Singapuru před Maxem Verstappenem z Red Bullu

Článek

„Willovy zkušenosti, profesionalita a zápal pro motorsport z něj udělaly ideálního kandidáta, který by měl vést naše sportovní oddělení. Vstupujeme do klíčové fáze naší cesty a jsme přesvědčeni, že (Courtenay) bude skvělým členem našeho silného týmu, který se dál snaží bojovat o vítězství a mistrovské tituly,“ řekl šéf McLarenu Andrea Stella.

Courtenay pracoval pro Red Bull, v němž jezdí úřadující mistr světa Max Verstappen, dvacet let. Je již třetí přední osobností, která letos tým opouští. Po sezoně odejde uznávaný konstruktér Adrian Newey, jenž se domluvil s Aston Martinem, sportovní ředitel Jonathan Wheatley se stane šéfem týmu Audi.

McLaren je v této sezoně největším soupeřem Red Bullu v boji o mistrovský titul. V Poháru konstruktérů již vede před obhájci titulu o 41 bodů. Ve hře je také v šampionátu jezdců, kde Lando Norris ztrácí z druhé příčky na vedoucího Verstappena 52 bodů. Do konce sezony zbývá šest závodů.