Hlavní obsah

Pilot F2 Staněk se s týmem Trident rozloučil sedmnáctým místem v Monze

Český pilot Roman Staněk se rozloučil s týmem Trident ve formuli 2 sedmnáctým místem v hlavním závodu v Monze. V sedmém startu za sebou tak nebodoval a v průběžném pořadí šampionátu je jednadvacátý.

Foto: Profimedia.cz

Český pilot Roman Staněk se rozloučil s týmem Trident ve formuli 2 sedmnáctým místem v hlavním závodu v Monze.

Článek

Závod na rychlé italské trati vyhrál po skvělé stíhací jízdě Brazilec Gabriel Bortoleto, jenž startoval z posledního, 22. místa, ale i díky fázím za zpomalovacím vozem si dojel pro prvenství. Jezdec s podporou McLarenu se na druhém místě průběžného pořadí přiblížil na 10,5 bodu lídrovi Isacku Hadjarovi z Francie, jenž v Monze nebodoval v sobotním sprintu ani dnes.

„Šance, že vyhraju, byla tak jedno procento. Zvládli jsme nemožné. Měli jsme ale nejrychlejší auto, na trati jsem letěl,“ rozplýval se člen týmu Invicta Bortoleto.

Staněk v červenci oznámil, že kvůli špatné konkurenceschopnosti po víkendu v Monze spolupráci s Tridentem ukončí a bude hledat tým, pokud se v nějakém uvolní místo. V tomto roce Staněk jen třikrát pronikl do první desítky, ale po penalizaci původního vítěze vyhrál sprint v Melbourne. Na kontě má 14 bodů.

V druhé nejvyšší sérii po královské formuli 1 zbývají odjet tři víkendy v Ázerbájdžánu, Kataru a Abú Zabí.

Související témata: