Hlavní obsah

Pérezův otec po synově nehodě v F1 doma zkolaboval

Otec mexického pilota formule 1 Sergia Péreze musel být v neděli hospitalizován v nemocnici v Mexico City kvůli náběhu na infarkt. Stalo se tak bezprostředně poté, co jeho syn v Ázerbájdžánu útočil na stupně vítězů, avšak po kolizi s Carlosem Sainzem skončil v předposledním kole se zničeným monopostem ve svodidlech. Stav bývalého mexického poslance Antonia Péreze je stabilizovaný, zůstává však hospitalizován.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Otec Sergia Péreze Antonio Perez Garibay při loňském závodě v Monaku

Článek

„Ke všemu došlo po srážce a mohl to způsobit šok z nehody. Lékaři kontrolují moje srdce, aby zjistili, proč jsem omdlel,“ řekl 65letý Pérez mexickým novinám.

Podle oficiálního prohlášení jeho sekretariátu byl Pérez nalezen v neděli ráno v koupelně svého domu v Mexico City v bezvědomí. Záchranáři mu poskytli první pomoc a odvezli ho s podezřením na infarkt do nemocnice. „Tam je na pozorování a jeho stav je stabilizovaný,“ píše se.

Sergio Pérez měl v Baku blízko ke stupňům vítězů, klidně se mohl poprat i o vítězství, jenže po souboji s Carlosem Sainzem narazil do svodidel. Sám z nehody vinil španělského protivníka, ovšem komisaři vše posoudili jako zavodní incident a neudělili žádný dodatečný trest.