Hlavní obsah

Jede se Velká cena Singapuru. Verstappen je pod tlakem

Boj o titul se může ještě více zamotat. Formule 1 má v neděli na programu Velkou cenu Singapuru, do níž z pole position vyrazí průběžně druhý muž celkového pořadí Lando Norris z McLarenu. Hned za ním odstartuje úřadující mistr světa a lídr šampionátu Max Verstappen z Red Bullu, který čeká už sedm závodů na vítězství. Právě před vítězem kvalifikace bude Nizozemec hájit náskok už jen 59 bodů. Třetí vyrazí na trať Brit Lewis Hamilton z Mercedesu. Závod v Marina Bay začíná ve 14:00 a sledovat ho můžete v podrobné online reportáži na Sport.cz.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru F1 vyhrál Lando Norris z McLarenu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Norris vybojoval šestou pole position v kariéře a pátou v sezoně. Rodák z Bristolu může v nedělním závodě vybojovat třetí letošní vítězství a lídra šampionátu Verstappena dostat ještě pod větší tlak.

Trojnásobný mistr světa Verstappen, jenž oslaví na konci září 27. narozeniny, noční Grand Prix na okruhu Marina Bay ještě nikdy nevyhrál. Vloni tam skončil pátý a byl to jediný podnik v sezoně, který tým Red Bull v rekordní sezoně neovládl. Nizozemský jezdec se pokusí uspět poté, co dojel před týdnem v Baku po nevýrazném výkonu pátý. Na vítězství čeká už skoro tři měsíce.

V kvalifikaci se nedařilo jezdcům Ferrari. Loňský vítěz Španěl Carlos Sainz v úvodu třetí části havaroval a do nedělního závodu vyjede z desáté pozice. Útok na přední příčky na startu nevyšel ani jeho týmovému kolegovi Charlesi Leclercovi, kterému komisaři smazali čas kvůli porušení traťových limitů.