Hlavní obsah

Druhý trénink F1 v Mexiku vyhrál Sainz, Verstappen měl problémy s motorem

Druhý trénink na Velkou cenu Mexika formule 1 vyhrál Carlos Sainz z Ferarri. Až poslední skončil mistr světa Max Verstappen z Red Bullu, který kvůli problémům s motorem neodjel ani jedno měřené kolo.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Verstappen kvůli problémům s motorem nezajel v druhém tréninku v Mexiku ani jedno měřené kolo.

Článek

Sainz na pneumatikách vyvíjených pro nacházející sezonu zaznamenal čas 1:17,699 a před Oscarem Piastrim z McLarenu na druhé příčce zvítězil s náskokem 178 tisícin. Na třetím místě skončil se ztrátou 179 tisícin Júki Cunoda ze stáje Racing Bulls.

Verstappen byl v prvním tréninku čtvrtý, ale musel předčasně skončit kvůli technickým potížím. Ve druhém tréninku pak už ani nezajel měřený čas. „Ten zvuk mě dost znepokojuje. Něco není v pořádku,“ hlásil trojnásobný světový šampion do vysílačky.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Verstappen měl v Mexiku problémy s motorem.

Jeho rival v boji o titul Lando Norris obsadil pátou příčku. McLaren se navíc musel smířit se zamítnutím protestu proti trestu, který britský pilot dostal v předchozím závodě v USA za souboj s Verstappenem, a klesl tak ze třetího na čtvrté místo. V průběžném pořadí na Verstappena stále ztrácí 57 bodů.

Nedařilo se ani vítězi prvního tréninku Georgi Russellovi. Pilot Mercedesu měl těžkou nehodu, ale vyvázl bez zranění. „Ani nevím, jak se to stalo. Auto najednou začalo skákat, a než jsem s tím stihl něco udělat, dostal jsem hodiny,“ citoval britského jezdce server BBC.

„Přitom jsem do zatáčky najel úplně stejně jako předtím. Je to k naštvání, protože v prvním tréninku jsme měli skvělou rychlost,“ přidal Russell, který úvodní trénink vyhrál s náskokem tří desetin před Sainzem.

Kvalifikace na okruhu bratří Rodríguezů odstartuje dnes ve 23 hodin. Nedělní závod je poté na programu od 21 hodin.

Tréninky na Velkou cenu Mexika, závod mistrovství světa vozů formule 1:
Druhý trénink:
1. Sainz (Šp./Ferrari) 1:17,699
2. Piastri (Austr./McLaren) -0,178
3. Cunoda (Jap./Racing Bulls) -0,179
4, Leclerc (Mon./Ferrari) -0,188
5. Norris (Brit./McLaren) -0,249
6. Magnussen (Dán./Haas) -0,540
Související témata: