Hlavní obsah

Děsivá nehoda v F2. Monopost po srážce vyletěl do vzduchu

Ázerbájdžánské Baku zažilo ještě před začátkem nedělní Velké ceny formule 1 hororovou havárii v nižší sérii F2. Hned po startu klání se srazila tři auta, jedno z nich létalo vzduchem, naštěstí se ale navzdory děsivým záběrům podle zpráv z místa žádnému jezdci nic nestalo. Hlavní závod F2 následně vyhrál Nizozemec Richard Verschoor ze stáje Trident.

Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Josep Maria Martí před startem Velké ceny v Baku série formule 2

Článek

Vše se odehrálo hned po startu. Jakmile zhasla červená světla a rošt se dal do pohybu, tak ve třetí řadě zůstal kvůli technickým problémům trčet Kush Maini. Piloti za ním narychlo vybočovali, aby se mu vyhnuli, jenže Oliver Goethe a Josep Maria Martí, kteří startovali až ze zadních pozic, už zareagovat nedokázali.

Došlo k obrovskému karambolu, Martího vůz se vznesl do vzduchu a udělal kotrmelec. Když to spatřil jeho týmový kolega Isack Hadjar, tak do týmového rádia jen zděšeně hlásil: „Pane bože, tohle bylo opravdu špatné.“

Mezi oběti nehody patřili ještě Rafael Villagomez a Niels Koolen, kteří rovněž poškodili své monoposty.

Závod byl následně na 30 minut přerušen, avšak podle zpráv z místa nedošlo k žádnému zranění, jezdci odešli po svých. Šampionát, který má před sebou ještě dva závodní víkendy, nyní vede Brazilec Gabriel Bortoleto. Čech Roman Staněk už v seriálu nepokračuje.

Související témata: