Hlavní obsah

Britka Hawkinsová jako první žena po pěti letech otestovala vůz formule 1

Pilotka Jessica Hawkinsová si jako první žena po pěti letech vyzkoušela vůz formule 1. Osmadvacetiletá Britka při testech na Hungaroringu odjela 26 kol v předloňském monopostu stáje Aston Martin. Tým o tom informoval na webu.

Hawkinsová se stala první ženou po pěti letech, která testovala vůz F1Video: Reuters

Článek

„Dostat se až sem mě stálo hodně krve, potu a slz,“ uvedla Hawkinsová, která se jako ambasadorka k Aston Martinu připojila v roce 2021. Před tím se mimo jiné představila v ženské formuli W Series nebo britském šampionátu cestovních vozů.

„Zrychlení a brzdění ve voze formule 1 se nic nevyrovná. A když jsem se poté podívala na data, tak jsem na svůj výkon opravdu pyšná. Budu dál tvrdě pracovat, abych dostala další šanci,“ řekla Hawkinsová.

Poslední ženou, která si vyzkoušela některý ze současných modelů monopostů formule 1, byla v roce 2018 Tatiana Calderónová. Kolumbijská jezdkyně v Mexiku v roce 2018 dostala příležitost ve voze Sauber C37.

V mistrovství světa formule 1 se dosud představilo pět pilotek, ale pouze dvě si připsaly start ve Velké ceně. Naposledy to byla Italka Lella Lombardiová, která v letech 1974 až 1976 odstartovala do 12 závodů.

Související témata:
  Velká cena Singapuru dnes 14 : 00
20240922T14 : 00:00+0200
Velká cena Singapuru
Velká cena Singapuru
Velká cena Singapuru