Hlavní obsah

Bearman bude od příští sezony závodit jako čtvrtý Brit v F1 za tým Haas

Devatenáctiletý britský pilot Oliver Bearman bude od příští sezony závodit ve formuli 1 za stáj Haas. Vedení amerického týmu dnes oznámilo, že s rezervním jezdcem Ferrari, který v tomto ročníku závodí ve formuli 2, podepsalo víceletou smlouvu.

Foto: Christian Bruna, Reuters

Ilustrační snímek monopostu Haasu

Článek

Bearman už má letos za sebou i úspěšný debut v F1. V březnové Velké ceně Saúdské Arábie zaskočil v kokpitu za Carlose Sainze, zotavujícího se po operaci slepého střeva, a dojel na bodovaném sedmém místě.

V domácí britské Grand Prix se v pátek představí na okruhu v Silverstonu v prvním volném tréninku, než přepustí monopost zpátky Kevinu Magnussenovi. Šanci v tréninkových jízdách dostane v této sezoně už potřetí.

Na startovní rošt F1 se v příští sezoně postaví jako čtvrtý Brit vedle Landa Norrise z McLarenu, George Russela z Mercedesu a Lewise Hamiltona, který míří do Ferrari. „Je těžké slovy vyjádřit, jak moc to pro mne znamená. Říct nahlas, že budu jezdec formule 1, to mě naplňuje obrovskou pýchou,“ uvedl Bearman v prohlášení.

Bearman prošel od roku 2021 akademií Ferrari. V roce 2022 povýšil do formule 3, v loňském roce debutoval v F2. V premiérové sezoně vybojoval čtyři výhry a obsadil konečné šesté místo. Minulý víkend v Rakousku slavil ve sprintu první vítězství v sezoně.

Související témata:
  Vítěz: G. Russell (Mercedes) Velká cena Velké Británie - kvalifikace Vítěz: G. Russell (Mercedes) konec
20240706T16 : 00:00+0200
Velká cena Velké Británie - kvalifikace
Velká cena Velké Británie - kvalifikace
Velká cena Velké Británie - kvalifikace
  Velká cena Velké Británie dnes 16 : 00
20240707T16 : 00:00+0200
Velká cena Velké Británie
Velká cena Velké Británie
Velká cena Velké Británie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.