Hlavní obsah

Doubek v Mostě obsadil druhé místo, v neděli startuje z pole position

Automobilový jezdec Martin Doubek dnes na okruhu v Mostě obsadil druhé místo v závodě evropského okruhového seriálu NASCAR v kategorii EuroNASCAR 2 a upevnil si vedení v průběžném pořadí. Šanci na první vítězství v kariéře na domácí trati bude mít ještě v nedělní jízdě, do které odstartuje z pole position díky nejrychlejšímu kolu.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Okruhové závody NASCAR Whelen Euro Series v Mostě. Martin Doubek z Česka (s číslem 7) skončil druhý v závodu kategorie EuroNASCAR 2.

Článek

„Není to ještě ono, ale zítra snad hymna zahraje,“ řekl Doubek, kterého na severočeské trati provází obvykle smůla. Navzdory tomu už na domácí půdě skončil potřetí druhý.

Rodák z Litomyšle je lídrem seriálu, který vyhrál už v roce 2021. V kvalifikaci doplatil na hůř nastavený tlak v pneumatikách, v závodě na jízdu za safety carem v prvních čtyřech kolech. Ze třetího místa se prodral na druhé přes Nizozemce Melvina de Groota až v devátém kole, manko na vítězného Rakušana Patricka Schobera už nesmazal, zaostal za ním o víc než sekundu.

„V úvodu mi safety car nepomohl, trvalo mi pak, než jsem předstihl druhého, takže nejrychlejší mi ujel. Ale když jsem dosáhl na nejrychlejší kolo závodu a získal tím do neděle pole position, zvolnil jsem, abych pošetřil kola,“ uvedl Doubek, který letos ovládl už pět závodních jízd.

V Mostě startoval i v elitní kategorii EuroNASCAR PRO a skončil šestý. Soustředí se však na třídu 2, kde může jako první jezdec v historii získat druhý titul.

V tahačích potvrdil letošní pozici suveréna Maďar Norbert Kiss: hlavní závod vyhrál, v hendikepovém obsadil třetí místo a dál s jasným náskokem kraluje průběžnému pořadí. Mostecký závod se letos poprvé v historii jede bez české účasti.

V neděli Czech Truck Prix 2024 pokračuje. Tahače mají opět dva závody, EuroNASCAR po jednom v každé kategorii.

Související témata:
  Vítěz: Charles Leclerc (Ferrari) Velká cena Ázerbájdžánu - kvalifikace Vítěz: Charles Leclerc (Ferrari) konec
20240914T14 : 00:00+0200
Velká cena Ázerbájdžánu - kvalifikace
Velká cena Ázerbájdžánu - kvalifikace
Velká cena Ázerbájdžánu - kvalifikace
  Velká cena Ázerbájdžánu zítra 13 : 00
20240915T13 : 00:00+0200
Velká cena Ázerbájdžánu
Velká cena Ázerbájdžánu
Velká cena Ázerbájdžánu