Hlavní obsah

Český autokrosař dosáhl životního úspěchu

Autokrosař Zdeněk Antony se stal mistrem Evropy v královské kategorii SuperBuggy. Životní úspěch si zajistil v předposledním závodě seriálu v italské Maggioře, kde dojel druhý. Jeho hlavní soupeř a šampion z předcházejících dvou let Petr Nikodém nepostoupil do finále.

Foto: Profimedia.cz

Autokrosař Zdeněk Antony (na archivním snímku).

Článek

Před závěrečným říjnovým závodem ME ve Španělsku má Antony v průběžném pořadí před Nikodémem náskok 50 bodů, přičemž každý z jezdců bude škrtat nejhorší výsledek. V případě Antonyho jde nyní o 12 bodů, u Nikodéma o 14. Maximální počet bodů z jednoho závodu je 35.

V kategorii Buggy1600 si útok na titul zkomplikoval Arnošt Florián, který nebodoval a v průběžném pořadí klesl na druhé místo za Markuse Wibbelera z Německa. Loňský šampion mezi juniory na první místo ztrácí 13 bodů, ale jeho nejhorším výsledkem je „nula“ z Maggiory. Wibbeler by nyní odečítal 10 bodů. Ve hře o celkový triumf se drží i loňský mistr Jakub Novotný, jenž na třetím místě ztrácí na německého autokrosaře 24 bodů a jeho nejslabším výsledkem je zisk tří bodů.

Související témata: