Hlavní obsah

Češi v dešti dokázali zrychlit, najeli cenné vteřiny na Belgičany

V cíli byli mokří od hlavy až po paty, přesto mohli být spokojeni. Čtyři členové českého trophy-týmu na motocyklové Šestidenní v oblasti španělské Galicie uhájili i po třetí etapě páté místo v soutěži o Světovou trofej.

Motocyklová šestidenní třetí denVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

„Jak celý den pršelo, tak nejenže klukům neustále teklo za krk, ale museli jet docela hlubokým terénem a enduro testy fakt hodně klouzaly, ať už vedly po rašelině, nebo po skalisku. Dokázali v tom všem najet i důležité vteřiny na šesté Belgičany,“ těšilo manažera reprezentace Ladislava Krupičku.

„Za mě bylo fajn, že konečně při třetím dnu přišly testy, které tady jezdíme i při mistrovství světa. Počasí zvýšilo jejich obtížnost, ale znalost trati z předešlých dvou let umožnila dovolit si víc,“ mínil Kryštof Kouble, který znovu dosahoval nejlepších časů ze sestavy trophy-týmu.

„Vyhovovalo nám, že víme, do čeho jdeme. Všem to sedlo, tahali jsme od začátku do cíle,“ doplnil Kouble. „Sice jsem celý od bláta a docela vyčerpaný, protože některé náročné úseky byly opravdu na hraně sjízdnosti, ale nechal jsem tam maximum a na víc prostě nebylo. Hodně se přitvrdilo, i na přejezdech. Druhá polovina Šestidenní bude extrémně náročná, poroste únava strojů i jezdců,“ mínil Romančík.

„Jestli to pro kluky bylo ve středu náročné, tak opravdu smekám před našimi holkami. Sice zapisují od druhého dne penalizaci, jak pokračují už jen dvě, a Jana Kořenková dokonce jede s horečkou, ale počínaly si na trati statečně,“ doplnil Krupička.

Motocyklová Šestidenní ve Španělsku po 3. dnu
Světová trofej: 1. Francie (Espinasse, Blanjoue, Le Quere, Roussaly) 7:57:28,14, 2. Španělsko -7:07,02, 3, USA -7:15,74, ...5. Česko (Kalný, Kouble, Škuta, Romančík) -24:59,40.
Juniorská trofej: 1. Švédsko 6:04:31,67.
Související témata:
šestidenní