Hlavní obsah

Mistr měl namále, ale jde dál. Z neúspěchu jsem byl nervózní, přiznává gólman Herajt

Útočí na třetí titul v řadě, konec však málem přišel překvapivě už ve čtvrtfinále. V základní části druzí házenkáři Plzně ale otočili sérii s Brnem z 1:2 na 3:2 na zápasy a postoupili do semifinále play off extraligy, ve kterém vyzvou Zubří. Poslední dva duely s Královým Polem vyhrál Talent shodně 30:20 a na obou vítězstvích se výrazně podílel brankář Filip Herajt.

Foto: Sport.cz

Plzeňští házenkáři si v extralize zajistili postup do semifinále play off.

Článek

V sobotu večer oslavila Plzeň v Brně vyrovnání série a už v neděli dopoledne se hrál na západě Čech rozhodující duel. Čas na regeneraci tak nebyl skoro žádný, oba týmy dorazily do Plzně až před půlnocí.

Lépe se s netradičně komplikovaným programem popasoval Talent. „V posledních dvou duelech jsme se konečně dostali do pohody a můžeme být spokojení. Výborně nám fungovala obrana, nutili jsme soupeře střílet z dálky," oceňoval gólman Herajt.

Ten si připsal mnoho skvělých zákroků i jeden gól vstřelený přes celé hřiště. „Jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu, ale vždycky to může být lepší a přemýšlím nad střelami, které mi do branky prošly," řekl.

Západočeši však měli namále. Ve středu Brno doma zvítězilo 23:22 a v sobotu se mohlo před vlastními fanoušky radovat z nečekaného postupu. „Byl jsem nervózní, ale snažil jsem se na případný konec nemyslet. Naštěstí jsem se dostal do psychické pohody a chytalo se mi dobře," usmíval se Herajt.

Poslední dva duely už jasně vyzněly pro favorizovanou Plzeň, která si vždy vytvořila výrazný náskok už v prvním poločase. „Ulevilo se mi. Brno mohlo sérii ukončit doma, ale čtvrtý duel jsme zvládli. Nalilo nám to optimismus do žil," prozradil kouč Západočechů Petr Štochl.

Trenér Králova Pole Pavel Hladík přesto svůj tým oceňoval. „Skvělá série. Jsem na tým hrdý, dostali jsme Plzeň na hranu vyřazení. Bohužel jsme zdravotně zbídačení, chyběly nám čtyři spojky a už jsme se trápili," přiznal Hladík.

Brno si tak zahraje jen o konečné 5.-8. místo, zatímco Plzeň vyzve v semifinále nebezpečné Zubří, které ve čtvrtfinále jednoznačně vyřadilo Nové Veselí. „Zubří má nebezpečnější spojky, budeme proti nim muset více vystupovat. Čeká nás těžká práce," uvědomoval si gólman Herajt.

Západočeši jsou rádi, že si díky reprezentační přestávce mohou trochu odpočinout. Semifinálová série totiž startuje až za dva týdny. „Trenér pauzu sliboval, tak snad nějaké volno dostaneme," doufal Herajt. Jak o pár minut později potvrdil kouč Štochl, odpočinku se dočká. „Pár dnů volna si zaslouží. Pak už se ale musíme připravovat na Zubří," dodal trenér.

Související témata: