Hlavní obsah

Házenkáři Karviné v osmifinále Evropského poháru narazí na další tým z Balkánu

Také třetí soupeř házenkářů Karviné v sezoně Evropského poháru bude z Balkánu, dnešní los ve Vídni mistru extraligy určil pro únorové osmifinále srbský tým Dinamo Pančevo. Dukla Praha narazí na Thun, házenkářky Kynžvartu na Gijón.

Foto: www.hcb-karvina.cz

Ilustrační foto.

Článek

Všechny tři české kluby začnou dvojzápas doma. Ženy hrají první utkání 7. nebo 8. ledna, muži 11. nebo 12. února. Odvety jsou na programu o týden později.

Karviná je zatím v soutěži stoprocentně úspěšná. V listopadu vyřadila po dvou výhrách kosovský celek Rahoveci a ve 3. kole prošla stejným způsobem přes bosenský tým Gračanica.

V Pančevu od léta působí dlouholetá opora branky Baníku Nemanja Marjanovič, jenž si s Karvinou zahrál sedmkrát extraligové finále a získal pět titulů.

Dukla bude o postup do čtvrtfinále Evropského poháru bojovat s týmem Wacker Thun, jemuž aktuálně patří sedmá příčka v tabulce švýcarské ligy. Pražané už za sebou v tomto ročníku soutěže mají tři dvojzápasy, postupně vyřadili srbský Kragujevac, lucemburský Esch a naposledy islandský Vestmannaeyjar.

Házenkářky Kynžvartu byly v minulé sezoně nováčkem interligy a letos v pohárové Evropě debutují. Do soutěže vstoupily až v prosincovém 3. kole a vyřadily turecký celek Ankara Yenimahalle. Jejich dalším soupeřem bude Gijón, v současnosti osmý tým španělské ligy.

Související témata: