Hlavní obsah

UFC živě na TV Tipsport: Pereira vs. Procházka 2! Titul pro Čecha?

Velkolepé lasvegaské UFC 303 vyvrcholí špičkovou odvetou zkušených borců. V titulovém souboji polotěžké váhy zkříží rukavice úřadující vládce Alex Pereira a Jiří Procházka, který nahradil zraněného Ira Conora McGregora. Získá český samuraj opasek zpět do svého držení? Rozhodněte o králi light heavyweight divize na tiketech! Členové největší sázkařské komunity mají jasno. Z pozice drobného kurzového outsidera zvedne ruce nad hlavu Procházka. Srovná vzájemnou bilanci s Pereirou na 1:1?

Foto: Tipsport

UFC živě na TV Tipsport: Pereira vs. Procházka 2! Titul pro Čecha?

Článek

Založte si účet u Tipsportu, vsaďte si na UFC a získejte 500 Kč na své první sázky. Inspirujte se analýzami Davida Dvořáka, Patrika Kincla a Ronyho Paradeisera, hvězd největší komunity sázkařů, a šampionský duel ve městě hazardu sledujte exkluzivně na TV Tipsport!

Hladový „BJP“ míří zpět na vrchol

Jiří Procházka disponuje parádní bilancí 30-4-1 (výhra-porážka-remíza). Začínal v tuzemské organizaci GCF, kde dokázal obhájit titul polotěžké váhy. Následoval přesun do japonského Rizinu. V zemi vycházejícího slunce po celou dobu veleúspěšného čtyřletého stintu neuspěl pouze jednou. Granáty českého bojovníka mají gigantickou sílu, o čemž se přesvědčila obrovská spousta zdolaných soků. Na kontě mu svítí hned 26 triumfů přes KO/TKO.

I do UFC vtrhnul jako velká voda. Při debutu v červenci 2020 knockoutoval Volkana Oezdemira a o rok později naprosto stejně skolil Dominicka Reyese. Prezident Dana White zbystřil a nabídl Procházkovi titulový duel. V něm se předloni v červnu utkal s obávaným, velice zkušeným Brazilcem Gloverem Teixeirou. Rodák z Hostěradic uspěl. A to v jeho případě netradičně na submisi (RNC). Tento neobyčejný počin zajistil Procházkovi titul prvního českého UFC šampiona. Zkrátka velká věc. Před obhajobou opasku polotěžké divize se však nepříjemně zranil a na svou šanci si musel počkat.

Úvodní bitva s Alexem Pereirou skončila už v druhém kole, kdy „BJP“ schytal tvrdé TKO. Nejenže přišel o možnost usednout zpět na trůn, ale přišel také o dlouhou sérii 13 vítězství v řadě. Po listopadovém nezdaru v New Yorku si v dubnu spravil chuť. Hlasitého Aleksandara Rakiče umlčel ničivými TKO granáty a zaknihoval jubilejní 30. triumf kariéry. Bude pro české barvy tento spektakulární rematch úspěšný?

Hvězdy i komunita drží palce samurajovi

Není překvapením, že šampionská odveta s českým zastoupením je pro členy největší sázkařské komunity ostře sledovanou záležitostí. Na druhý souboj mezi Pereirou a Procházkou mělo dojít už v prosinci 2022, ale na řadu přichází až nyní. Podle kurzů bookmakerů Tipsportu je drobným favoritem prvně zmíněný Brazilec. Většina tipérů však ukázala na triumf českého samuraje! Jako například RadiZZ v kurzu 2. „Jirka je komplexnějším bojovníkem, který aktuálně patří mezi světovou špičku. Věřím, že díky své mentalitě a chytrosti dokáže Pereiru porazit.“

„Jirka bude kontrolovat zápas a hlídat si levý hák soupeře. Otázkou jsou pro mě snad jen Pereirovy tvrdé kopy. Ty by se v dalších kolech mohly projevit. Procházka i přes silné zbraně Pereiry získá titul,“ hlásí tipérka s nickem Marketa2819, která zanalyzovala výhru bijce z Hostěradic (2,04).

Ještě odvážněji na to šli Hoffis (2,49) a Ytvb001 (2,41), kteří zmerčili Procházkův finiš na KO/TKO nebo submission!

David Dvořák to vidí podobně, ale vítězství českého samuraje čistě na KO/TKO poslal do hry v kurzu 3,11. „Procházka je typ fightera, do kterého se soupeři vystřílejí, a jakmile nemají další plán, psychicky se lámou a Jirka trestá. Má tvrdou hlavu a skvělou kondici. Oponenty uvaří ve svém tempu, hodně se snižuje, jede dlouhé a co nejvíc protažené údery. Přední spodek, pravá zadní nebo levý hák zavřený nohou. Kombinuje veškerá možná pásma, která existují. A to by také mohlo rozhodovat. Věřím, že tentokrát Procházka vyhraje na KO/TKO!“

To Patrik Kincl se vydal cestou větší jistoty a posvítil si na KO/TKO finiš s kurzem 1,31. A Rony Paradeiser? Ten ukázal na výhru „BJP“ (1,88).

Po jaké cestě se vydáte vy? Vsaďte si na neopakovatelný turnaj UFC 303 s elitním obsazením u Tipsportu a zažijte úchvatnou noc plnou nejlepšího MMA planety!

Vychutnejte si UFC na TV Tipsport. Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 500 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.