Hlavní obsah

Zlaté mistrovství by mělo umocnit zájem o Týden hokeje. Děti potkají i Šlégra

Česko díky titulu na domácím mistrovství světa zažívá pořádný hokejový boom. Zužitkovat to nyní bude chtít i Český hokej, který v rámci projektu Pojď hrát hokej pořádá ve spolupráci s téměř 160 kluby tradiční náborovou akci Týden hokeje pro děti od 4 do 8 let. Všichni malí zájemci, bez ohledu na to, jestli už někdy stáli na bruslích, si mohou zdarma vyzkoušet první krůčky na ledě a okusit tak radost z hokeje. Letošní ročník se koná už nyní 23. až 29. září, druhá část pak také 20. až 26. ledna.

Foto: Pojď hrát hokej

Startuje náborová akce Týden hokeje.

Článek

Týden hokeje je určen jak dětem, tak i jejich rodičům. Nejmladším hráčům stačí brusle, rukavice a helma, klidně i lyžařská nebo cyklistická. Děti se mohou těšit na zábavný program na ledě i mimo něj, který jim přiblíží kouzlo ledního hokeje. Rodiče se mezitím dozvědí více o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu či hokejistku, jaké jsou výhody ledního hokeje pro rozvoj fyzických i osobnostních dovedností jejich dětí a jaké jsou možnosti dalšího zapojení do tohoto sportu.

Rozvojový projekt Pojď hrát hokej dokázal od roku 2016 přilákat více než 37 tisíc nejmladších hokejistů. Teď bude chtít vytěžit z ledové horečky, kterou způsobil národní tým triumfem na domácím šampionátu.

Cesta ambasadora Jiřího Šlégra po Týdnu hokeje:
23. 9. 16:15 – HC Dynamo Pardubice
24. 9. 16:00 – HC Marimex Kolín
25. 9. 16:00 – HC Autocentrum Jičín
26. 9. 16:30 – HC Slovan Moravská Třebová
27. 9. 16:00 – HC Humpolec
28. 9. 10:30 – HC Rytíři Vlašim
29. 9. 15:30 – HC Smíchov 1913

Akce se zúčastní téměř 160 klubů. Týdne hokeje ve vybraných městech (výše v tabulce) se zúčastní zástupci Českého hokeje, konkrétního klubu i ambasador projektu Jiří Šlégr, olympijský vítěz z Nagana.

Program v některých městech zkomplikovaly nedávné povodně, které zrušily akci v Opavě. Nový termín hledá Krnov a kvůli plánované rekonstrukci také Havlíčkův Brod a Nymburk.

Související témata: