Hlavní obsah

Takový dárek nechtěl. Zraněného Bulíře čeká několikatýdenní pauza

Na začátku týdne měl Kristovy narozeniny, ale osud nadělil libereckému útočníkovi Michalu Bulířovi nechtěný dárek. Útočník Bílých Tygrů se na tréninku v přípravě na novou sezonu zranil. Kouči Filipu Pešánovi bude chybět několik týdnů. „Budeme doufat, že start sezony stihne,“ věří pod Ještědem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Michal Bulíř na archivním snímku.

Článek

První komplikace pro bílé šelmy. Ve čtvrtek čeká severočeské hokejisty první utkání a právě Michal Bulíř na přípravné zápasy na plakátech fanoušky lákal. Jenže hned to první v Litvínově včetně následujících se obejdou bez něj. 33letý odchovanec severočeského klubu se zranil.

„Bulda během tréninku utrpěl zranění v horní polovině těla, které ho bohužel zastaví na několik týdnů,“ oznámil liberecký klub blíže nespecifikovaný problém.

Majitel mistrovského titulu z roku 2016 patří k nejzkušenějším hráčům Liberce. Celkem má na kontě v extralize přes šest stovek zápasů. Minulou sezonu se bývalému kapitánovi Bílých Tygrů zranění vyhýbala, dohromady odehrál 55 utkání včetně play off s bilancí 17 branek a 11 asistencí.

Změny u Bílých Tygrů

Příchody

Christian Thomas (HC Bolzano)

Radim Šimek (Grand Rapids Griffins)

Petr Kváča (BK Rögle)

Michael Krutil (HC Sparta Praha)

Marek Zachar (Mountfield HK)

Adam Musil (HC Dynamo Pardubice)

Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav)

Martin Ryšavý (Moose Jaw Warriors)

Odchody

Jakub Rychlovský (Detroit Red Wings)

Ronald Knot (IFK Helsinky)

Ian McCoshen (Kunlun)

Adam Najman (Ilves Tampere)

Jan Šír (HC Energie Karlovy Vary)

Lukáš Pařík (HC Vítkovice Ridera)

Dávid Hrenák (HC Škoda Plzeň)

Michal Birner (konec kariéry)

Jayce Hawryluk (konec smlouvy)

Ale v těch předchozích by jejich výčet vydal na delší seznam. V prosinci předminulého roku vypadl na delší dobu kvůli tržné ráně na lýtku. Nešlo o nic vážného, ale po komplikacích nakonec musel na operaci. Stihl se dát dohromady až na vyřazovací boje. „Doufám, že se na mě už smůla přestane lepit a že letos už odehraju všechno do konce a budu platný pro tým,“ uvedl tehdy.

Letos ho však zranění vyřadilo už v přípravě. „Budeme doufat, že start sezony stihne,“ uvedl liberecký klub, který extraligu začne 18. září na ledě Brna. Stihne se Michal Bulíř do té doby uzdravit?