Hlavní obsah

Slováci spekulují o budoucnosti Ramsayho. Padá i jméno bývalého kouče Třince

Už sedm let vládne slovenské střídačce, ale o jeho konci na ní si štěbetají snad všichni. Však Kanaďanovi Craigu Ramsaymu bylo v březnu už 73 let. Bývalý úspěšný hokejový útočník Branko Radivojevič však jako možnou náhradu vidí jedinou variantu. Ještě nedávno kouče třineckých Ocelářů.

Foto: Profimedia.cz

Craig Ramsay vypadl se Slovenskem ve čtvrtfinále letošního mistrovství světa

Článek

Ramsay se slovenským hokejovým svazem podepsal smlouvu do letošního roku. Za sebou má světový šampionát v Praze a Ostravě. S týmem by měl ještě absolvovat srpnovou kvalifikaci na zimní olympijské hry 2026 v Bratislavě. Pak se uvidí.

Radivojevič v podcastu Šport.sk má jasno. Slováci už by se měli poohlížet po jiném trenérovi, ačkoli Kanaďan Ramsay odvedl dle něj velmi dobrou práci. „Nastal čas na změnu. Otázka je, zda máme na Slovensku někoho, kdo by národní tým vůbec mohl vést. Já vidím v tuto chvíli jediného člověka a tím je Vladimír Országh,“ řekl Radivojevič.

Sedmačtyřicetiletý Országh působil v posledních dvou letech v roli asistenta u třineckých Ocelářů. Získal s nimi dva mistrovské tituly. Dva roky působil také v Litvínově. Z rodinných důvodů se ale před sezonou upsal Banské Bystrici, odkud pochází. Kromě dvou českých titulů má na kontě také dva slovenské.

Zkušeností má tedy na rozdávání. „Hodně jsme se spolu bavili. O Třinci, o vítězné mentalitě, jak vyhrávali tituly. Nehráli nejhezčí hokej, ale hraje se na výsledky. Na druhou stranu buďme upřímní, myslím si, že tohle je teď náš strop. Sedmé až desáté místo na mistrovství světa,“ dodal Radivojevič.

Slovensko skončilo letos na světovém šampionátu sedmé. Ve čtvrtfinále nestačilo na Kanadu, které podlehlo 2:6. Jednalo se však o nejlepší umístění slovenského hokeje od stříbrného mistrovství světa v Helsinkách 2012.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.