Hlavní obsah

Rulík nepřijde o žádného asistenta. K dvacítce přichází Šmíd

Aktualizováno

Vítězná sestava se nemění a platí to i pro realizační tým hokejové reprezentace. Výkonný výbor svazu jej v nezměněné podobě schválil i pro sezonu 2024/25, která vyvrcholí květnovým světovým šampionátem v Herningu a Stockholmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenéři Jiří Kalous, Radim Rulík, Tomáš Plekanec a Marek Židlický oslavují vítězství 1:0 nad USA a postup do semifinále MS.

Článek

„Ani jsem ještě nepřemýšlel nad tím, že do Dánska pojedeme jako obhájci titulu,“ přiznal kouč Radim Rulík, jemuž zůstali všichni tři asistenti, včetně Jiřího Kalouse, i když ten bude působit jako sportovní ředitel karlovarského klubu.

„Věřil jsem, že by to neměl být žádný problém směrem k jeho práci pro národní tým,“ dodal kouč, jemuž výkonný výbor v čele s prezidentem Aloisem Hadamczikem poděkoval za dobře odvedenou práci během mimořádně úspěšného mistrovství světa, které se letos konalo v Praze a Ostravě.

Všichni členové výkonného výboru trenérovi gratulovali a popřáli stejné úspěchy i v následujících letech. Radim Rulík ocenil důvěru, kterou mu vrcholní představitelé svazu vyslovili.

S jednou změnou zůstává i realizační tým reprezentace do 20 let, kde bude mít kouč Patrik Augusta za asistenty Roberta Reichla a nově Ladislava Šmída, který nahrazuje Pavla Trnku. Augusta zůstává i jako skautující trenér k dispozici pro mužstvo dospělých. Ve stejné roli by pak speciálně při šampionátu měl působit i sparťanský trenér Pavel Gross.

Ve funkci i přes neúspěch na MS do 18 let zůstávají trenér juniorů David Čermák i jeden z asistentů Jaroslav Nedvěd. Nově se k nim ale přidá bývalý reprezentant Radek Bělohlav nahrazující Richarda Žemličku, jenž bude v roli asistenta působit u sedmnáctky, kterou nyní povede jako trenér František Ptáček.

Nejmladší reprezentační výběr do 16 let dostává trenérsky na starost Marek Melenovský, jedním z jeho asistentů bude olympijský vítěz z Nagana Libor Procházka.