Hlavní obsah

Pastrňákova hokejka na vlastní oči. Zlatý šampionát ožívá v síni slávy

Hokejka, kterou David Pastrňák vstřelil vítězný gól ve finále. Hůl brankáře Lukáše Dostála, rukavice tvrďáka Radko Gudase, ale i pohár pro mistry světa. Nejen tyto kousky si fanoušci budou moci od úterý 10. září prohlédnout a zvěčnit se s nimi v Síni slávy českého hokeje v rámci speciální expozice k letošnímu zlatému pražskému šampionátu.

Oslavy hokejistů na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

Článek

„Letošní mistrovství světa znamenalo pro Českou republiku mimořádný úspěch a byla radost sledovat, jak v jeho průběhu celý národ doslova žil hokejem. Rozhodli jsme se proto uspořádat v síni slávy výstavu, která by připomněla všechny klíčové momenty, a vystavit ty nejvýznamnější předměty, které jsou s letošním mistrovstvím světa spjaty,“ říká manažer síně slávy Bedřich Ščerban.

Výstava bude slavnostně zahájena v pondělí i za účasti hlavního trenéra nároďáku Radima Rulíka, pro fanoušky se otevře o den později. Potrvá až do konce sezony.

Myslel jsem, že se při oslavě gólu nikdy nedostanu na kolena, přiznal David Pastrňák. To, co vypuklo, bylo neskutečné!Video: Sport.cz

„Mistrovství světa se letos rozhodně povedlo, a nejen proto, že jsme vyhráli, ale hlavně kvůli atmosféře, která panovala v Praze a Ostravě. Pro mne osobně byl letošní šampionát plný emocí, hlavně finálový zápas a chvíle radosti po vítězství. Myslím, že výstavě se podařilo zachytit všechny klíčové momenty a fanoušci se díky ní vrátí v čase zpět do května,“ soudí Rulík.

Staroměstské náměstí v euforii, po 14 letech se Česko dočkalo titulu mistrů světa v hokeji.Video: Sport.cz

Fanoušci si budou moci prohlédnout i sadu medailí, podepsané dresy i pohár pro mistry světa. „Ten je ale velmi žádaný a například v době konání Týdne hokeje 23. až 29. září jej fandové na výstavě bohužel nenajdou, protože bude součástí jiných akcí. Informace o termínech, kdy přesně bude pohár v síni slávy vystaven, budou k dispozici včas na webu Českého hokeje,“ upozorňuje Ščerban.

Expozici bude doprovázet také řada videomateriálů, včetně rozhovorů s hráči a dalšími aktéry. „Doprovodné záběry jsme se snažili uspořádat tak, aby fanouškům umožnily zcela nevšední pohled do zákulisí celé toto obrovské sportovní akce. Je potřeba zdůraznit, že jde o videomateriály natáčené exkluzivně pro síň slávy, které fanoušci nikde jinde neuvidí,“ vysvětluje její manažer.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Roman Červenka s pohárem pro mistry světa schytává pivo za krk od Davida Špačka během oslavy hokejového národního týmu s fanoušky na Staroměstském náměstí po zisku titulu mistrů světa v hokeji 2024 v utkání hraném dne 27. května 2024 v Praze.