Hlavní obsah

Nedvěd kvůli vážným rodinným problémům končí u reprezentace

Ty zprávy začaly hokejovým zákulisím probublávat už několik týdnů po zlatém domácím MS a nyní se potvrdily. U hokejové reprezentace na vlastní žádost kvůli vážným rodinným problémům skončil generální manažer Petr Nedvěd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Nedvěd u reprezentace skončil.

Článek

Nedvěd funkci generálního manažera u nároďáku zastával s roční přestávkou pět let. Poprvé se tohoto postu vzdal předloni po bronzovém MS v Tampere, což vysvětloval časovou náročností funkce, která mu neumožňuje dostatečně se věnovat tehdy dvouleté dceři Naomi.

Loni v červenci po jmenování Radima Rulíka novým hlavním koučem reprezentace se coby generální manažer vrátil. „Hokej mi chyběl, mám ho v krvi a jsem rád, že mohu být zpátky,“ prohlásil Nedvěd.

Jeho úlohou byla především komunikace s hráči působícími v zámoří, aby po konci klubové sezony posílil národní tým na MS. Letos pro Prahu získal Nedvěd veškerá česká esa, která v tu chvíli byla zdravá, včetně Pastrňáka, Nečase, Gudase a dalších.

Po zisku zlatých medailí však Nedvěd kvůli osobním důvodům požádal hokejovou generalitu o ukončení spolupráce.

„Petr k 31. srpnu ukončil smlouvu. Řekl mi, že má vážné rodinné problémy a musí se starat o dceru. Když se situace zlepší, rád by se vrátil,“ uvedl pro Sport.cz prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Pokud by brzký Nedvědův comeback nebyl možný, nabízel by se jako náhrada Martin Havlát. Ten generálního manažera dělal už poté, co Nedvěd poprvé skončil (při MS 2023 v Rize a Tampere). Minulou sezonu si jej pak Nedvěd vybral jako svého asistenta.

„Otázku, kdo převezme Nedvědovu odpovědnost a kompetence, nyní řešíme. Čekám na stanovisko Martina Havláta,“ doplnil Hamdaczik.