Hlavní obsah

Kdy už se za zlatým MS udělá čára? ptá se sám sebe Rulík. Jágra neodmítl

S denním předstihem si prošel výstavu v Síni slávy českého hokeje připomínající květnový domácí šampionát, která se dnes otevírá i fanouškům. Kouči hokejového nároďáku Radimu Rulíkovi se znovu vybavily zlaté pražské vzpomínky, už by ale rád koukal na nadcházející sezonu a nové výzvy s ní spojené.

Radim Rulík má před sebou další výzvy. Už se chystá na novou sezonu a objíždí kluby Video: Sport.cz

Článek

Už toho za poslední tři měsíce bylo dost?

Skoro každý den mám nějakou akci a stále se to týká mistrovství světa. Furt si říkám, kdy už nastane ten den, kdy se za zlatým turnajem udělá čára a budu se moct věnovat budoucí sezoně.

Jenže to pořád nepřichází…

Nepřichází. Jsem typ člověka, který už se dívá dopředu. Poslední šampionát mám v sobě vnitřně uzavřený, vracím se k němu jen v odpovědích na nejrůznější dotazy lidí. Už je to pro mě historie, teď mě čekají další výzvy a práce.

Konec Petra Nedvěda mě mrzí, sedli jsme si, říká Radim Rulík. Doufám, že se v budoucnu vrátí Video: Sport.cz

Stále vás zastavují lidé na ulicích?

Pořád, ale všechno je v mezích slušnosti. Cítím, že někteří fanoušci prožívají titul mistrů světa ještě dneska.

Stačil jste si během léta odpočinout a načerpat síly na novou sezonu?

Chodil jsem na golfy, týden jsem byl u moře. Nejsem ale odpočívací typ, mám rád před sebou nějakou vizi. Od 19. srpna už jsem začal navštěvovat přípravy extraligových týmů, to jsem loni nedělal. V každém z extraligových týmů chci mít dvě návštěvy, tu druhou v říjnu před prvním reprezentačním turnajem (Karjala). Chci být v kontaktu nejen s hráči, ale i s trenéry.

V neděli jste přijal pozvání Jaromíra Jágra na jeho akci Noc s legendou. Váhal jste, jestli do toho jít a vyprávět před stovkami lidí ve Fóru Karlín?

Tohle jsem zažil asi poprvé. Nejsem na takové věci typově postavený, ale to prý není ani Jarda Jágr. Když ale dostanu pozvání od historicky nejlepšího hráče České republiky a spolu s Gretzkým a Lemieuxem jednoho ze tří nejlepších hráčů světa, tak ho samozřejmě neodmítnu.

V Síni slávy českého hokeje je k vidění expozice k letošnímu zlatému mistrovství světaVideo: Sport.cz

Fanouškům se prý vaše vystoupení líbilo a jsou na něj kladné ohlasy…

Jeden fanoušek to tam pojmenoval úplně skvěle. Říkal, že nebylo poznat, co si myslím. A to mají většinou hráči pokeru. Ti vědí, jak je potřeba se tvářit, když kartu máte, ale i když ne (rozesměje se). Ale je to jiná situace než být na mistrovství světa a hrát o všechno.