Hlavní obsah

Hokejový nároďák udržel jednu z vůdčích osobností. Hadamczik s Rulíkem neskrývají nadšení

Aktualizováno

Je to zpráva, ze které má hlavní kouč hokejové reprezentace Radim Rulík velkou radost. Realizační tým bude (až na již ohlášený konec Petra Nedvěda) pokračovat v příští sezoně ve stejném složení jako tomu bylo na zlatém MS v Praze. Nový kontrakt totiž podepsal jeden z Rulíkových asistentů Marek Židlický.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Radim Rulík a asistent Marek Židlický na střídačce českého národního týmu

Článek

„Absolutní prioritou je zachovat realizační tým, jaký byl u stříbrné dvacítky i na letošním dospělém mistrovství světa. Jde o uskupení lidí, kteří mají mezi sebou obrovskou chemii a rozumí si. Marek je v kontaktu s prezidentem svazu. Jsou v jednání, což je pro mě důležitá zpráva,“ říkal Rulík před dvěma týdny a připomínal, že s Židlickým spolupracoval i na šampionátu dvacítek v roce 2023, kde Češi brali senzační stříbro.

Mistrovi světa z Vídně z roku 2005 po domácím MS skončila smlouva, a přestože od svazu ihned obdržel novou, vzal si nějaký čas na rozmyšlenou. Zákulisím se neslo, že o někdejšího vynikajícího obránce, který odehrál přes 800 zápasů v NHL, stáli v NY Islanders.

Zkraje tohoto týdne se Rulík dočkal pozitivní zvěsti. Sedmačtyřicetiletý Židlický prodloužil s nároďákem smlouvu o rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Židlický během tréninku hokejové reprezentace

„Chtěl bych navázat na úspěch z mistrovství světa tak, abychom do nové sezony vstoupili pravou nohou a pokračovali v co nejlepších výsledcích,“ prohlásil Židlický, který tak pokračuje stejně jako další asistenti Jiří Kalous, Tomáš Plekanec a trenér brankářů Ondřej Pavelec.

„Marek Židlický byl součástí vítězného týmu letošního mistrovství světa a je určitě jednou z vůdčích osobností celého národního týmu, proto jsem rád, že jsme naši další spolupráci potvrdili podepsáním smlouvy,“ neskrývá potěšení prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.