Hlavní obsah

Česko - Finsko 3:2České hokejistky zahájily turnaj v Klotenu výhrou

Aktualizováno

České hokejistky porazily na úvod prvního turnaje sezony Women's Euro Hockey Tour v Klotenu Finky 3:2. Tříbrankový náskok zařídily Tereza Vanišová, Denisa Křížová a Kateřina Mrázová. Seveřanky v závěru duel zdramatizovaly, ale na vyrovnání nedosáhly.

Foto: iihf.com

Ilustrační foto

Článek

Úvodní dějství se soupeřkami, jimž Češky v polovině dubna podlehly v utkání o bronz na mistrovství světa 2:3 po samostatných nájezdech, skončilo bez branek. Národní tým měl přitom několik slibných šancí. Šapovalivová dokonce jela ve 12. minutě sama na brankářku Keisalaovou, ale ani ona stavem nepohnula.

V nástupu do druhé třetiny už se prosadila Vanišová zblízka nekompromisním zakončením bez přípravy po ideální přihrávce Přibylové od zadního hrazení. Pak vytáhla Peslarová několik skvělých zákroků a v 37. minutě navýšila náskok Křížová, když zacílila z kruhu přesně pod horní tyčku.

Série vyloučení ve třetí části změnu stavu nepřinesla, ale v 54. minutě byla na konci povedené souhry Mrázová a zdálo se být rozhodnuto. Půl minuty nato však ukončila neprůstřelnost Peslarové Nieminenová a v 59. minutě snížila při hře bez brankářky Tulusová. Výhru už ale český tým ubránil.

Dalšími soupeřkami výběru trenérky Carly MacLeodové budou v pátek domácí Švýcarky.

Turnaj čtyř v Klotenu, součást série Women‘s Euro Hockey Tour (WEHT):
Česko–Finsko 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Vanišová, 37. Křížová, 54. Mrázová – 54. Nieminenová, 59. Tulusová
Švýcarsko–Švédsko 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)