Hlavní obsah

Kuriózní trefa pobavila Třinec. Takový gól jsem ještě nezažil, smál se Daňo

Dvěma góly a nahrávkou na poslední pátou trefu krajana Libora Hudáčka se pod vítězství 5:3 v utkání Ligy mistrů na ledě francouzského mistra Rouen Dragons podepsal útočník Třince Marko Daňo. První gól byl hodně šťastný, když se jím nahozený puk odrazil do opuštěné branky soupeře, při nakonec vítězné střele ve třetí části ale 29letý hokejista ukázal velkou kvalitu v zakončení.

Foto: HC Oceláři Třinec

Třinecký útočník Marko Daňo

Článek

„Ta první branka byla kuriozní. Trefil jsem spoj plexiskla. Mají to tady trošku vypouklé ven, odrazilo se to přesně do prázdné branky. Vtipný začátek, osobně jsem asi takový gól nezažil a teď jsem ho sám vstřelil. Ale patří to k hokeji, měli jsme i štěstí,“ popisoval Daňo moment ze 12. minuty úvodní třetiny utkání.

Hosté z Čech si vedení moc dlouho neužívali. Francouz Duquette ještě v téže dvacetiminutovce zblízka srovnal a ve druhé části stříleli góly jen hráči Rouenu Simonsen a Rech. „Pouštěli jsme je do přečíslení, oni situace využili. Byla to škoda, protože v první třetině jsme měli dost šancí, aly dali jsme jen jeden gól,“ říkal Daňo.

Ve třetí části ale Třinec naznačil své možnosti. Čtyřmi góly zápas otočil na svou stranu. „Ukázala se síla našeho mužstva. Když hráli všichni na sto procent, vzali jsme si zápas do vlastních rukou. Vyrovnali jsme a otočili. Myslím, že zaslouženě. Řekli jsme si, že musíme být lepší v detailech a tlačit se víc do branky. Ukázalo se, že je to správná cesta. Více jsme se tam tlačili, více jsme stříleli a jejich brankář se trošku rozsypal,“ uvedl třinecký útočník.

Třinecké nastartovala gólová střela Martina Marinčina (45. minuta) od modré čáry, po které se za záda finského brankáře Rouenu Setänena trefili kapitán Petr Vrána (47.), podruhé Daňo (52.), jenž následně nahrál i na pátý gól Libora Hudáčka (54).

„Hudy říkal, že jsem mu ten gól ukradl. Že by to dal taky do vinglu, kdybych si puk nevzal. Pak jsme si to ještě vyměnili, puk utekl mně a na 5:3 v podobné pozici zakončoval on. Jsme oba rádi, že jsme pomohli týmu. Nebylo to snadné. Mají šikovné hráče, dobře bruslili. Zápas byl vyrovnaný a pro nás náročný,“ těšilo Daňa.

Ve čtvrtek 12. září se Oceláři v Lize mistrů poprvé představí na svém ledě. Hostit budou švédské Växjö (od 17 hodin) a poté doma odehrají ještě zápas proti švýcarskému Fribourgu (v sobotu 14. 9. od 17 hodin). „Tyhle naše dvě výhry (v pátek v Lausanne 2:1 v prodloužení) musíme v Třinci potvrdit,“ prohlásil nejlepší Ocelář francouzského večera Marko Daňo.